Emek meydanı kapalı otoparkı yeniden hizmette

Çerkezköy Belediyesi tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden devralınan ve bakım-onarım çalışmaları yapılan Kapalı Otopark,  Emek Meydanı Kapalı Otoparkı olarak yeniden hizmete aÃ

Çerkezköy 9.12.2021 18:16:00 0
Emek meydanı kapalı otoparkı yeniden hizmette

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden devralınmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin iştirak şirketi Çerkezköy Tarımsal Kimyasal Satış Pazarlama A.Ş. tarafından, Emek Meydanı Kapalı Otoparkı olarak dün yeniden hizmete açıldı.

 

 

 

“İLAVE SU YALITIMI VE DRENAJ ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

 

Konuyla İlgili açıklama yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığı Kapalı Otoparkta hızlı bir şekilde bakım-onarım ve yenileme çalışmalarına başlanıldığını belirterek “Kapalı Otoparkımızda bulunan mevcut yağmur suyu ızgaraları yenilendi. Ayrıca ilave yağmur suyu ızgaraları da yapıldı. Mevcut zeminin, bakım ve onarımı yapılarak daha kullanışlı hale getirildi. Ani su baskınlarını önlemek amacıyla da ilave su yalıtımı ve drenaj çalışmaları gerçekleştirildi” dedi.

 

80 ARAÇ KAPASİTELİ

 

Başkan Akay, Emek Meydanı Kapalı Otoparkının giriş rampasının korkuluk kısmına istinat duvarı yapıldığını, bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra, 80 araç kapasiteli otoparkın Çerkezköy Belediyesi’nin iştirak şirketi Çerkezköy Tarımsal Kimyasal Satış Pazarlama A.Ş. bünyesinde yeniden vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti. Vatandaşların araçlarını, Emek Meydanı Kapalı Otoparkına gönül rahatlığı ile park edebileceklerini kaydeden Başkan Vahap Akay, “4 personelimizin çalıştığı otoparkımız, 18 kamera ile 7 gün 24 saat takip edilebiliyor” dedi.

 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ÜCRETSİZ OLARAK YARARLANACAK

 

Aylık aboneliğin geçerli olduğu otoparkta park ücretlerinin de belirlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Araçlarını kapalı otoparkımıza bırakan sürücüler, 0-1 saat arası için 5 Lira, 1-2 saat arası için 7 Lira, 2-4 saat arası için 8 Lira, 4-6 saat arası için 9 Lira, 6-8 saat arası için 10 Lira, 8-12 saat arası için 14 Lira ve 12-24 saat arası için de 18 Lira ödeyecekler. Kapalı Otoparkımızın aylık abonelik ücreti ise 250 TL’dir” dedi. Başkan Akay, Kapalı Otoparkın raporu bulunan engelli sürücüler ile şehit ve gazilerin birinci derece yakınlarına ücretsiz olarak hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

 

TAM OTOMATİK YERALTI OTOPARKI 3 CADDEDEN BESLENECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’e Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı kazandırılacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, Cumhuriyet Meydanı altına yapılacak olan Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı için çalışmalara başlanıldığını belirterek, “Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı, Atatürk Caddesi, Güveniş Caddesi ve Barbaros Caddesi’nden besleneceğinden dolayı, mevcut Kapalı Otoparkımızın giriş yönü Öztrak Caddesi’nden beslenecek şekilde düzenlenmiştir. Öztrak Caddesi Yarımoğlu Sokak’tan Kapalı Otoparkımıza giriş yapan sürücülerimiz, Rüya Sokak’tan çıkış yaparak Atatürk Caddesi’ne bağlanabilecekler” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, otoparkın tamamen temizlenerek dezenfekte edildiğini ve düzenli olarak dezenfekte işlemlerinin devam ettiğini ayrıca otoparktaki araçların giriş-çıkışlarını plaka takip sistemi ile kontrol edebildiğini de belirterek,“Tamamen yenilenmiş şekilde hizmet veren otoparkımız tüm Çerkezköy halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10