Duru: En önemli vazifem, devlet millet kaynaşmasını tesis etmek

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru iade-i ziyaretler kapsamında Çerkezköy Ordulular Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Duru, Çerkezköylü hemşerileriyle kaynaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, â?

Çerkezköy 10.12.2021 12:30:00 0
 Duru: En önemli vazifem, devlet millet kaynaşmasını tesis etmek

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, kendisine hoşgeldiniz ziyareti yapan kurumlara gerçekleştirdiği iade-i ziyaretler kapsamında dün saat 10.00’da Çerkezoğlu kafede düzenlenen kahvaltıda Ordulular derneği üyeleriyle bir araya geldi.

 

Düzenlenen kahvaltıda Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, eşi Elif Duru, Çerkezköy belediye başkan yardımcısı Enver Bayram, Belediye Meclis Üyesi Beytullah Coşkun, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, Ordulular Derneği Başkanı Hasan Çiloğlu ve Ordulular derneği yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

 

“İLÇENİN TÜM DİNAMİKLERİYLE KAYNAŞTIK”

 

Kaymakam Duru, kahvaltı sırasında yaptığı konuşmada ilçede çok güzel ağırlandığını belirterek, “Çerkezköy’de 3 aydır görev yapıyorum bu süreçte vatandaşlarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla, yerel yönetimlerimizle ve ilçemizin tüm dinamikleriyle çok güzel bir şekilde kaynaştık bu süre içerisinde Çerkezköyümüzün bütün güzel insanları bizi bağırlarına gönüllerine bastılar. Bu karşılamadan, bu diyalogdan çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN SOSYOLOJİK YAPISINI ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIK”

İlçedeki insanlarla tanışmaktan memnuniyetini dile getiren Kaymakam Duru, “İlçemiz çok büyük nüfusu 180 bin, günlük nüfusu 200 bin. Ben tabi isterim ki bütün ilçemizin insanlarıyla tanışayım, devlet- vatandaş sıcaklığını onlara hissettireyim. Devleti millete milleti devlete sevdirelim. Ama bu zaman istiyor 24 saat yetmiyor bir 24 saat daha olsa da bu zamanı ilçemizdeki insanlara harcayabilsek. Bu 3 aylık süre içerisinde ilçemizi tanımış olduk. Bir idarecinin, ilçenin sorunlarıyla, kentleşmeyle, asayişle, iş dünyasıyla, esnaflarla, işçilerimizle aklınıza ne gelirse ilçeyle ilgili her konuda bilgi sahibi olması lazım. Orayı yönetebilmesi için oranın sosyolojik yapısını bilmesi gerekiyor. Biz de bu 3 aylık süre içerisinde ilçemizin sosyolojik yapısını avantajlı ve dezavantajlı bir şekilde öğrenmeye çalıştık” ifadelerine yer verdi.

 

DERNEK FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

 

Dernek faaliyetlerinin önemine de değinen Kaymakam Duru, dernekçiliğin gönül işi olduğunu, Çerkezköy’ü tanımak noktasında derneklerden ve sivil toplum kuruluşlarından pek çok yardım aldıklarını söyleyerek, “Bugün Ordulular derneğimize iade-i ziyaret yaptık. Ordulular Derneğimiz de tabi ilçede çok uzun süredir yaşıyorlar, onların da ilçemizle ilgili çok fazla bilgisi var. Hem dernekçilikle ilgili görüş alışverişinde bulunduk hem de ilçemizle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Benim asıl önem verdiğim şey, bir ilçe görevlisi, bir kaymakam, devletimizin bir temsilcisi olarak devletimizi milletimize milletimizi devletimize sevdirip kaynaştırmak. Bu benim en önemli vazifem” ifadelerini kullandı.

 Haber / Fatma Nur VURAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10