Başkan Yüksel, dalgıç ekiplerini ziyaret etti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında, deniz dibi temizleme çalışmaları gerçekleştiren Süleymanpaşa Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekiplerini

Süleymanpaşa 10.12.2021 17:29:00 0
Başkan Yüksel, dalgıç ekiplerini ziyaret etti

Marmara Denizi’nde geçtiğimiz aylarda görülen müsilaj ve deniz kirliliği ile mücadele edilebilmesi amacıyla başlatılan Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında, Süleymanpaşa Sahil Güvenlik Komutanlığı Birimine bağlı dalgıçlardan oluşan ekipler, önceki gün deniz dibi temizliği çalışması gerçekleştirdi. Yetkiler, çalışmalar sonucunda Süleymanpaşa açıklarında bin 700 metrekare civarında hayalet ağ olarak nitelendirilen balıkçı ağı atığının temizlendiğini belirtti.

 

 

“ÇÖP VE ATIK MİKTARI ÜRKÜTÜCÜ”

 

Deniz dibi çalışmasını gerçekleştiren dalgıçları ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, çalışmalar sonucunda deniz dibinden çıkarılan çöp ve atıkların miktarının ürkütücü olduğunu, ayrıca Süleymanpaşa’nın Marmara Denizi’ne en uzun kıyısı olan ilçelerden biri olduğunun altını çizerek, denizin korunmasının önemine değindi. Yüksel, “Süleymanpaşa sahilimiz, Marmara Denizi’ndeki müsilaj ile mücadele çalışmalarının yürütüldüğü "Marmara Denizi Eylem Planı” kapsamında hayalet ağlardan kurtuluyor. Kıyı şeridimiz, Sahil Güvenlik dalgıçlarımız tarafından yapılan çalışmayla bin 700 metrekarelik hayalet ağdan kurtarıldı. Unutmayalım ki denizlerimizin besin kaynaklarını ve karasularımızda yaşayan deniz canlılarının habitatını korumak elimizde. Lütfen doğamızı ve denizlerimizi kirletmeyelim” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10