Vali Yıldırım: Medeni insanlar birbirlerinin haklarına saygı gösterir

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Hukuk İşleri Şube Müdürü Melek Bayraktar ve İnsan Hakları Kurulu Üyeler

Tekirdağ 10.12.2021 17:39:00 0
Vali Yıldırım: Medeni insanlar birbirlerinin haklarına saygı gösterir

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabulünün yıl dönümü olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Hukuk İşleri Şube Müdürü Melek Bayraktar ve İnsan Hakları Kurulu Üyeleri Valin Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

 

“MEDENİ İNSANLAR BİRBİRLERİNİN HAKLARINA SAYGI GÖSTERİR”

 

Vali Yıldırım ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Medeni toplumda yaşayan medeni insanlar birbirlerinin haklarına saygı gösterir ve bütün bir insan hakkını yüceltebilmek için elinden gelen her şeyi yapar” dedi.

 

“GÜÇ DEĞİL HAKLAR ÖNE ÇIKAR

 

Toplumda her insanın gerek fiziki olarak gerek durum olarak aynı güce sahip olmadığını ve toplumlarda gücün değil, hakların öne çıktığını vurgulayan Vali Yıldırım,“Yapabildiği için değil, yapabilse de başkasının hakkını çiğnememek için onu yapmaktan kendisi vazgeçer. Medeni insan bu demektir. Bunu yapabilirsek mahkemelerdeki dosya sayısı azalacaktır. İnsanların birbirlerine karşı olan husumetleri azalacaktır, hatta ortadan kalkacaktır. Hukukun üstünlüğü, hakların üstünlüğü her zaman önde olacaktır. Böyle bir dünya hayal ediyoruz, her şey hayal etmekle başlar. Adalet herkese lazım. Herkes kendi adaletini sağlamak yerine, aynı toplumda yaşayan insanların da haklarını, hukuklarını düşünmek onların hakkını ihlal etmeden yaşamak mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10