Vali Yıldırım: Herkes doğayı ve denizleri korumalı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi" proje

10.12.2021 17:48:00 0
Vali Yıldırım: Herkes doğayı ve denizleri korumalı

Marmara Denizi'nde oluşan musilaj ile mücadele kapsamında hazırlanan ve ilgili paydaşlarca imza altına alınan 18’inci "Marmara Denizi Eylem Planı" eylemi ile Marmara Denizi'ndeki hayalet ağların bir yıl içerisinde temizlenmesi kararı doğrultusunda, önceki gün Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi" projesi çerçevesinde, Süleymanpaşa açıklarında deniz dibinde tarama gerçekleştirdi.

 

ÇIKARILAN AĞLAR SAHİL DOLGU ALANINDA SERGİLENDİ

 

Dalışlarda denizin dibinden çıkartılan ağlar, sahil dolgu alanında sergilenirken, dip temizliği yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları, aralarında market arabasının da olduğu çok sayıda atığı denizden çıkardı. Yetkililer, proje kapsamında bugüne kadar deniz dibinden bin 700 metrekare ağ temizlendiğini belirtti.

 

“DENİZİN DİBİNDE PEK ÇOK HAYALET AĞ VAR”

 

Marmara Denizi'nin korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Yıldırım, "Denizin dibinde pek çok hayalet ağ var. Profesyonel balıkçılık yapan arkadaşlarımızın zaman zaman kazayla da olsa ağları denizde kalıyor. Bu ağlar deniz dibi canlılarına, deniz dibi bitkilerine ciddi anlamda zarar veriyor. Onların temizlenmesi gerekiyor." dedi.

 

“BİZİM SAHİLLERİMİZİ, TURİZMİMİZİ ETKİLİYOR”

 

Vali Yıldırım, güvenlik güçlerinin denizlerin temizlenmesi için emek verdiğini belirterek, "Ekipler denizin dibindeki ağları, çöpleri dışarı çıkarıyor. Vatandaşımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Deniz kendi kendine çöp oluşturmuyor. Hadi ağlar burada balıkçılık faaliyeti yapanların kaçırdıkları şeyler olarak düşünsek bile ki onları da temizlemeye gayret ediyoruz. Diğerlerini vatandaşımız atıyor. Gemilerden atılan, vatandaşların attığı çöpler, bir bakıyorsunuz ki gelip bizim sahillerimizi, turizmimizi etkiliyor" ifadelerini kullandı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10