Trakya'nın en büyük meydanı projesinde sona gelindi

Süleymanpaşa'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Parkı, düzenlenen törenle hizmete açılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan TekirdaÄ?

Tekirdağ 14.12.2021 16:04:00 0
Trakya

Trakya’nın En Büyük Meydan Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Parkı, 24 Aralık'ta düzenlenen törenle hizmete açılıyor. Böylece Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projesinin de son etabı tamamlanmış olacak.

 

“KÜLTÜREL VE TARİHSEL DOKUYU ORTAYA ÇIKARMIŞ OLUYORUZ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı bir anlayışla vatandaşların rahat nefes alacakları, sosyalleşme imkânı bulacakları park ve yeşil alanları hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Süleymanpaşa ilçemizde hayata geçirdiğimiz Trakya'nın en büyük meydanı projesi ile meydanımız hem estetik bir görünüme kavuşuyor hem de kültürel ve tarihsel dokuyu ortaya çıkarmış oluyoruz. 24 Aralık'ta açılışını gerçekleştireceğimiz Zübeyde Hanım Parkı'nın ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

 

BİN 500 METREKARE YEŞİL ALANA SAHİP

 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, “Süleymanpaşa İlçesi Ortacami Mahallesi'nde yıkılan eski Türk Telekom binası alanında bulunan Tarihi Depo Binası çevresinde yapılan, bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan ÖPA - 1 Projesi Zübeyde Hanım Parkı'nda 320 metrekare yeşil alanı kapsayan oturma alanı ve 750 metrekare kaldırım düzenlemesi yapıldı. Projede ayrıca yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar bulunuyor. Çocuk oyun alanları, doğal taşlar ile yapılmış şelaleler ve doğal taşlar ile park alanında doğal bir ortam da sağlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10