Kadınlar hem üretiyor hem de kazanıyor

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü iş birliği ile Mahalle Evlerinde devam eden Meslek Edindirme Kursları hakkında bilgilendiren Çerkezköy

Çerkezköy 16.12.2021 18:27:00 0
Kadınlar hem üretiyor hem de kazanıyor

Kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlama imkanı buldukları Meslek Edindirme Kurslarının, Bağlık Mahalle Evinde haftanın 3 günü verildiğini kaydeden Başkan Akay, “Bağlık Mahalle Evimizde Pazartesi ve Salı günleri 12:00 – 17:00 saatleri arasında; Veliköy Mahalle Evimizde Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 13:00 – 17:00 saatleri arasında;  Kızılpınar Mahalle Evimizde ise Pazartesi, Salı ve Çarşamba 09:00 – 12:00 saatleri arasında kurslarımız veriliyor” dedi.

 

 

OKUMA – YAZMA KURSLARI DA VERİLİYOR

 

Kızılpınar, Veliköy ve Bağlık Mahalle Evlerinde Makine Nakışları, Basit İğne Teknikleri, İpek Koza, Takı ve Rölyef kurslarının verildiğini de belirten Başkan Vahap Akay, “Mahalle Evlerimizde TEMEK kurslarımızın yanı sıra, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile okuma – yazma kursları veriliyor. Bunun yanında mahalle evlerimizde oluşturduğumuz Bilgisayar Odalarında öğrencilerimiz okul çıkışı gelerek araştırma ve ödevlerini yapma imkanı bulabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

KURSLAR MAYIS 2022’DE BİTECEK

 

Meslek Edindirme Kurslarına kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ve Kasım 2021 tarihinde başlayan kursların, Mayıs 2022’de tamamlanacağını da belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kurslarımızda başarılı olan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceğiz. Kursiyerlerimiz, eğitim süreci boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini, açacağımız yılsonu sergisinde sergileyecekler” dedi.

 

“ÇERKEZKÖYLÜLÜK BİLİNCİ DE ARTIYOR”

 

Başkan Akay, sözlerine şöyle devam etti, “Kentimizdeki ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmeleri, sosyalleşmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarının hedeflendiği kurslarımızda, Çerkezköylülük bilinci de artıyor. Bu vesile ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum”

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10