Kaymakam Duru'dan Türk Ocaklarına iade-i ziyaret

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Türk Ocakları Çerkezköy Şubesine iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Türk Ocaklarının tarihinden, misyonundan, milli ve manevi konulara verdiği

Çerkezköy 17.12.2021 11:51:00 0
Kaymakam Duru

Yaz döneminde Çerkezköy Kaymakamı olarak atanan Murat Duru'ya, ilçemizdeki birçok kurum gibi, Türk Ocakları da hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu. Ardından iade-i ziyaretlerde bulunan Duru, 17 Aralık Perşembe günü de Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti.

 

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Şube yönetimi ve üyeleri tarafından ilgiyle karşılanan Duru, ziyarette; Türk Ocaklarının tarihinden, misyonundan, milli ve manevi konulara verdiği önemden bahsederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çerkezköy'ün sorunlarının da masaya yatırıldığı ziyarette Çerkezköy Türk Ocaklarının Denetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş, ilçedeki trafik ışıklarında çalıştırılan çocuk yaştaki dilencileri, yüksek sesle müzik açan ve egzoz patlatarak gezen şehir magandaları gibi bazı sorunları dile getirdi. Kaymakam Duru ise sivil toplum örgütlerinin her fırsatta bu ve benzeri sorunları dile getirmelerinin çok faydalı olduğunu, ziyaretlerde dile getirilen sorunları not aldığını ve en kısa zamanda çözeceğini kaydetti.

 

 

 

 YÜZLERCE FAALİYETE İMZA ATTIK

 

Şube Başkanı Burak Candaş ise, Türk Ocağı'nın Türk Milleti için öneminden bahsederek, Çerkezköy'de 3 yılı aşkın süredir kurulan ocağın bu sürede yüzlerce faaliyete imza attığını kaydetti. Candaş, Çerkezköy'de Türk kültürünün, sanatının yaşatılması, Türk Milliyetçiliği fikrinin yükseltilmesi için çalıştıklarını bunun için de her konuda her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ederek ocağın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2021 yılının "Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle bu konuda bir armağan eser çalışması yaptıklarını ve bu eserin Eylül 2021'de Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi tarafından kitap olarak bastırıldığını ifade eden Candaş, Kaymakam Murat Duru'ya günün anısına bu kitapların yanı sıra, Türk Ocaklarının geçmiş dönemlerde genel başkanlığını yapmış olan Nuri Gürgür'ün Yüzyıldan Yüzyıla adlı eserini ve ocağın 110 yıllık yayın organı olan Türk Yurdu dergisini takdim ederek ziyareti nedeniyle Kaymakam Duru'ya teşekkür etti. Samimi bir ortamda geçen ziyaretin sonunda Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da Türk Ocaklılara tek tek teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10