NKÜ'de 207 öğretim üyesi cübbe giydi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine (NKÜ) 2021-2022 Akademik Yılı itibariyle Profesör Doktor, Doçent Doktor ve Doktor Öğretim Üyesi unvanlarıyla atanan akademisyenler için cübbe giyme töreni düzenlendi. NK?

Tekirdağ 18.12.2021 16:13:00 0
NKÜ

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda önceki gün düzenlenen törene, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Genel Sekreter Murat Kamil Tırpancı, akademik ve idari personel ile basın mensupları katıldı.

 

“BÜYÜK BİR HIZLA BÜYÜMEKTE”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayana program daha sonra NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı icra heyeti, Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu yönetiminde programın başlangıcında bir müzik dinletisi icra etti. Müzik dinletisinin ardından Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, göreve geldiği günden bu yana Üniversitede gerçekleşen gelişmeyi özetleyerek başladığı selamlama konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, büyük bir hızla büyümekte, hem sosyal hem de akademik anlamda ülkemize, bölgemize ve şehrimize katkılarda bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde ana figür olmaktadır” dedi.

 

“HERKESİN EĞİTİM ALMAK İSTEDİĞİ BİR EĞİTİM VE ÖĞRETİM YUVASI”

 

“Adı başarılarla özdeşleşmiş üniversitemiz, herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir” diyerek sözlerine devam eden Şahin, “Bugüne kadar yetişmesine emek verdiğiniz tüm gençler, Üniversitemize kazandırmış olduğunuz akademik başarılar, bilim camiasına yapmış olduğunuz değerli katkılar ve yaptığınız tüm kıymetli ve özverili çalışmalar için sizlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“CÜBBE ÖNEMİNİ, KENDİNE YÜKLEYEN DEĞERLERDEN ALIR

 

56 Profesör Doktor, 81 Doçent Doktor ve 70 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 207 Öğretim Üyesinin cübbe giyeceğini belirten Rektör Şahin “Üniversitemizin bugünkü cübbe giyme töreni, bazen yazılı kurallardan daha önemlidir. Dünyada üç meslek grubu cübbe giyer. Bunlar bilim insanları, yargı mensupları ve din adamlarıdır. Bu meslek gruplarına yüklenen önemin göstergesi olarak cübbe giyilir ve cübbe de önemini kendine yüklenen bu değerlerden alır” dedi.

 

 

“GURURLA HATIRLAYACAĞINIZA İNANIYORUM”

 

Rektör Şahin sözlerine şöyle devam etti, “Bugün çok kıymetli bir gün, çünkü akademik hayatta belli anlar vardır ve o anları hayatınızda hiç unutmazsınız. İleride anılarınızı yâd ettiğinizde bugünü her zaman gururla hatırlayacağınıza inanıyorum. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle Türkiye’yi her alanda bir adım daha öteye götüreceksiniz. ‘Geleceğe Açılan Kapı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ adına akademik kadrolarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”

 

KİTAP HEDİYE ETTİ

 

Şahin’in konuşmasının ardından programın tören kısmına geçildi. Törende ilk olarak ABD’nin Stanford Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından her yıl oluşturulan ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier’in yayınladığı ‘Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne giren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri sahneye davet edildi. Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, ‘Kariyer Boyu Etki’ ve ‘Yıllık Etki’ olmak üzere her iki kategoride kendisinin de dahil olduğu listede yer alan NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ateş’e ve ardından ‘Yıllık Etki’ kategorisinde listede yer alan Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Aydın ile NABİLTEM Akademik Personeli Doç. Dr. Elif Burcu Aydın’ı tebrik ederek Namık Kemal Üniversitesi prestij yayını ‘Namık Kemal - Hayatı, Düşünceleri ve Eserleri’ kitabını takdim etti. Rektör Şahin kendilerini başarılarından ötürü kutlarken, tüm akademisyenlere de daha çok makale ve akademik çalışma çağrısında bulundu.

 

CÜBBELERİ GİYDİRİLDİ

 

Sonrasında tören akademisyenlere Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı tarafından akademik bilginin ve ahlakın sembolü olan cübbelerin giydirilmesi ve belge takdimi ile devam etti. Gruplar halinde gerçekleşen toplu fotoğraf çekimlerinin ardından tören sona erdi.

 

Haber/ Sevay SÖNMEZ 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10