Tanyeri: Allah'ın izniyle bu işi başaracağız.

22 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Fikret Tanyeri, şoför esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Şof

Çerkezköy 18.12.2021 16:31:00 0
Tanyeri: Allah

Beyaz Konak’ta gerçekleştirilen kahvaltıya S.S. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Tekirdağ S Ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adem İncehasan ve şoförler katıldı.

 

KOLTUKLAR ÖNEMLİ DEĞİLDİR

 

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan adayı Fikret Tanyeri, “ Siz biz yok, biz varız. Burada şahıslar ve koltuklar önemli değildir. Bunlar tamamen gelip geçici şeydir. Burada odaya nasıl iyi bir hizmet ederiz diye bunun derdi içerisindeyiz. Önümüzde bir seçim var. Allah’ın izniyle biz de bu yola baş koyduk. İnşallah sizlerin sayesinde beraber bir yerlere geleceğiz” dedi.

 

BÜYÜK EMEKLER SARFEDİLDİ

 

Amaçlarının hizmet olduğunu kaydeden Tanyeri, “ Biz yıllardan bu yana servisçiler odası ile alakalı Aşkın Gündoğdu ile birlikte büyük emekler sarf edildi. Beraber başladık ve benim 2-3 yıl ayrılığım oldu. Ama inanın ki burada çalışan tüm arkadaşlar servisçi insanlar için uğraşıyor ve onlar için mücadele ediyorlar. Burada kimse kimseyi kandırmasın, benim kimseyi eleştirme gibi bir lüksüm de yok. Neden eleştirmiyorum, şu an eleştirmiyorum. Şu anki mevcut başkana soracağım 3-4 tane soru var. Eğer ben bunları şimdi sorarsam hazırlık yapar, hazırlık yapmasına da gerek yok. Bunun Ahmet’i, Mehmet’i yok. Burada T’lere, J’lere, M’lere kim güzel hizmet ediyorsa kim yapabiliyorsa onu yapacağız” dedi.

 

BU İŞLERİ YAPACAK EKİP ÖNEMLİDİR

 

Siyaseti bu işlere alet etmeyeceklerini ifade eden Tanyeri, “ Siyaset gerçekten çok farklı bir şeydir. Ama seçime girdikten sonra bu konular çok farklı yönlere çekiliyor. Tamamen siyaset de işin içine giriyor. Bunlar gerçekten hoş şeyler değildir. Yarın bir gün hepimizin önüne çıkar. Bu bir gün belediye başkanı da olur, meclis üyesi de olur, bir başka biri de olabilir. Yanlış yoldalar ama yeri geldiği zaman, böyle toplantılar olduğu zaman soracağımıza inanıyorum. Sizler benim için çok değerlisiniz. İnsan doğduğu yerde değil doyduğu yerlidir. Yok doğulu, yok batılı, yok Trakyalı arkadaşlar bunlar çok yanlış şeyler. Bunlar bizim kulağımıza geliyor ama ben burada deşifre etmek istemiyorum. Niye deşifre etmek istemiyorum aslında söylemem lazım ama yakışmaz.  Bizim onunla, bununla işimiz olmaz, kimle olacak bizim işimiz. Biz hep beraber değil miyiz, aynı gemide değil miyiz? Kimi ön tarafta kimi arka tarafta oturuyor. Bu gemi bizim. Biz beraber yürüyeceğiz. Burada servisçi esnafına taksiciye yani şoför esnafına kim burada yardımcı oluyorsa kim mücadele ediyorsa ben onunla beraberim. Benimle kim beraberse ben onunla beraberim. Ben bunu yıllardan beri, dernek kurulduğundan beri anlatıyorum, şunu demek istiyorum, arkadaşlar önümüzde bir seçim var. Milleti seversin, sevmezsin, listeyi beğenirsin beğenmezsin çalışacak, bu işleri yapacak ekip önemlidir” dedi.

 

 

MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

 

Tanyeri, “ 350 tane J, 350 tane S plaka ve taksiciler de bekliyorlar. İhaleleri var ve bu sene de vermeyecekler. Şunu anlatmaya çalışıyorum bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersen o yılan gelir yarın öbür gün seni sokar. Aşkın Gündoğdu’nun da çok emekleri var ve gerçekten çok çalışmıştır. Zaman zaman aramızı bozmak için nifak sokanlar da var ama biz bunları önemsemiyoruz. Onun için herkes haddini bilecek. Bizim her zaman dediğimiz şu, kim bizimle beraberse biz onunla beraberiz. Bunun doğulusu, batılısı, kürdü, lazı, sünnisi, alevisi yok. Ama ben kafatası milliyetçisi değilim. Olan arkadaşlarım var. Bunlar çok yanlış, söylemde bile söylerken zorlanıyorum bunları. Şuna inanın ki biz bu Şoförler ve Esnaf Odası’nda yola çıktık, Allah’ın izniyle bu işi başaracağız. Bana bu kadar eleştiri gelecek Şoförler Odası’nda başkanlık yapacağım bırakırım istifa ederim. Kim arkadaşım gelecekse buyur derim sen yap biz bu işi yapamadık. Hala daha sağda solda oy istiyor yanlış. Herkes şapkayı önüne koyacak dinleyecek, görecek bakacağız. Siz varsanız biz varız, siz yoksanız ne işimiz var bizim burada? “ dedi.

 

MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM

 

Programda konuşan Tekirdağ S Ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu ise “ 2014’ten bu yana ben Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği olarak hizmet veriyorum. Seçim olacak ve bizler de oy kullanacağız. Oy kullanırken de dönüp bakacağız. Mevcut odalar neler yaptı, esnafın hakkını ne kadar savundular ve daha ne kadar savunabilirler? Burada kullanacağınız oylarla kaderinizi belirleyeceksiniz. Takım tutar gibi bir insanın tutmanın anlamı yok. Bugüne kadar odalar ne yaptı? Ben izah edeyim. Kiralamanın önünü açmak için imza atan Şoförler Odalarıdır. Ben değilim. Bugün bu konuyu çeşitli mercilerde çözmek için mücadele veriyorum. Kiranın önünün açılması ne demek biliyor musunuz? Birikimlerinizi getirip plaka aldınız. 2015 yılında büyükşehir belediyesi size şartname doğrultusunda satış yaptı. Bunu göremeyen odalar, oda başkanları halen bize başkanlık etmeye çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar, önce esnafın haklarının ne olduğunu bilecekler, esnafa neler vermişler, ondan sonra çıkıp aday olacaklar. Kiranın altındaki imza benim imzam değil. Tekirdağ’daki şoförler odalarının imzasıdır. Bugün kanayan yarayı kapatmamız için birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bunu biran evvel el birliğiyle kaldırmamız lazım. Aksi takdirde, birikimini buraya verenlerin parası uçup gidecek. Ve o insanların vebali, günahı bizlerin boynunda kalacak. Ben her mercide gücümün yettiği, dilimin döndüğü kadar söylüyorum. Mücadeleme devam edeceğim” dedi.

 

OY VERİRKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

 

 Koltuk sevdasının olmadığını kaydeden Gündoğdu, “ Koltuk sevdası olanlar oraya yapışmış, insanların hakkını savunmadan halen ‘Ben oda başkanlığına talibim’ diyorlar. Esnafa ne verdin? Kiranın önünü açtın.  Odalar sadece aidat odası olmaktan çıkmalıdır. Odalar sadece bir belge vermek amacıyla faaliyet göstermiyor. Odaların amacı gerekirse kanun yoluyla, gerekirse mücadele ederek esnafın hakkını korumak. Ama bugüne kadar ne kanun yoluyla ne de mücadele ederek esnafın hakkını aradılar. Mücadele eden arkadaşların da önüne taş koydular. O yüzden oy verirken vicdanınızı koyun. Hakka girmeyin. İnsanların hakkını gasp etmeyin” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10