Aktaş: Esnafımızla beraber olmak için yola çıktık

Çerkezköy'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için gerçekleştirilecek olan seçimlerde adaylığını açıklayan Ali Aktaş, önceki gün basın toplantısı düzenledi. Toplantıda

Çerkezköy 20.12.2021 14:01:00 0
Aktaş: Esnafımızla beraber olmak için yola çıktık

8 Ocak 2022’de gerçekleştirilecek olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Ali Aktaş önceki gün Çerkezoğlu Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yakın zamanda gerçekleşecek olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı adaylığını önce sosyal medya hesabından duyurduğunu ardından basında yayınladığını aktaran Aktaş, köylerden, kasabalardan esnafların destek olduğunu kaydetti. 

 

“ARTIK HİZMET ETME ZAMANI GELDİ”

 

Esnaflık konusunda çeyrek yılı geride bıraktığını da belirten Aktaş, Çerkezköy’de artık hizmet etme zamanı geldi diyerek, “Esnafımızın yanında olma zamanı geldi diye düşündük. Birebir tanıdığım o kadar çok esnaf var ki, ben adaylık süresinde de açıkladım ben zengin esnafın yanında değil gariban esnafın adayıyım dedim. Ben kendim garibanlıktan gelen ailenin çocuğu olduğum için ben ortaokulu yarım bırakmak zorunda kalmış bir kardeşinizim. Maddi durumlarımız yoktu okuyamadım. Ortaokulu bile dışardan okuyup tamamladım” ifadelerini kullandı.

 

 “SANAYİDEKİ BAZI ESNAFLAR KİRALARINI ÖDEYEMİYOR”

 

Sanayide esnafları gezdiğini bazılarının kliması olmasına rağmen bazı esnafların kiralarını ödeyemediğini de dile getiren Ali Aktaş, “Pandemi zaten ben de dahil olmak üzere buradaki bütün esnafları vurdu. Dükkanlarımızı kapattık kahvelerimiz uzun zaman açılmadı internet kafeler uzun zaman açılmadı. Kalabalık olan mekanlar bile kapalı kaldı. Bir tek gıda sektörleri ayakta kaldı. Diğer sektörler iflasın eşiğine geldi” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY TÜRKİYE’NİN BEYNİ”

 

Çerkezköy’de yaklaşık 30 yıldır yaşadığını ve o zamanlar Çerkezköy’de 500 tane esnaf olmadığını belirten Aktaş,  “Nüfusumuz da ortalama 15-20 bin civarındaydı. Çerkezköy Türkiye’nin beyni. Türkiye’nin 81 vilayetinden Çerkezköy’de yaşayan insanımız var. Her memleketten insanımız var. Kimisi buna mozaik diyebilir. Ben mozaik kelimesine tamamen karşıyım. 81 vilayetten insan yaşamasına ben burada çiçek bahçesi diyorum. Diyarbakırlısı da Afyonlusu da Zonguldaklısı da Karslısı da Ankaralısı da herkes burada kardeşçe yaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

“AVM’LERE SINIRLAMA GETİRİLMELİ”

 

Son 10 yıldır Çerkezköy’de AVM zincirlerinin hızla arttığını ve her köşe başında AVM olduğunu da vurgulayan Aktaş, “Eskiden bakkal amca vardı. Şimdi her köşe başında AVM dolu. Bakkallar bitme noktasına geldi. Kirasını dahil ödeyememe noktasına geldi. Ben şuna karşıyım, AVM’lerde bir sınır olması gerekiyor. Mesela 50 bin nüfuslu şehre bir veya 2 tane AVM koyabileceksin. Çerkezköy’ün nüfusu son açıklanan rakamlara göre 184 bin resmi rakam var. Resmi rakamlar haricinde Çerkezköy’de yaşayan nüfus benim kanaatime göre 200 binin üzerinde. Dolayısıyla 200 bin nüfuslu bir ilçede ortalama 8-10 tane olması gereken AVM,  yanlış olmasın belki Çerkezköy’de 50’den fazla AVM var. Dolayısıyla ben mobilyacıyım beni etkiliyor,  AVM sadece nohut, pirinç, şeker, yağ satmıyor mobilya da, et de, beyaz eşya da satıyor. Dolayısıyla Çerkezköy’deki küçük esnaf bitme noktasına geldi. Çünkü Çerkezköy’ü tanımayan bilmeyen bir vatandaş gidiyor bir AVM’ye giriyor ne ihtiyacı varsa zaten elinin altında. Belki de bizim sattığımız rakamdan daha fazlasını alıyor ama alıp ihtiyacını evine gidiyor. Bunlara bir sınırlama getirilmesi gerekiyor. Biz bunları gördük, araştırdık ve bildik o yüzden bu yola çıktık” dedi.

 

“ESNAFIMIZLA BERABER OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

 

“Esnafımız dediğimiz zaman sadece Çerkezköy akla gelmesin” diyerek sözlerine devam eden Aktaş, “Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy mahalleleri de dahil buralarda ne kadar esnaf varsa bu seçimlerde oy kullanacaklar. Çünkü Kapaklı’da Esnaf Ve Sanatkarlar Odası yok, Çerkezköy’e bağlı dolayısıyla. Biz bu gariban esnafımıza destek vermek, haklı isyanlarını dile getirmek için bu isyanları yukarılara bildirmek, esnafımızla beraber olmak için yola çıktık” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10