Büyükşehir'in balıkçılara malzeme desteği devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, küçük ölçekli balıkçılara malzeme desteği devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Girdi mali

Tekirdağ 20.12.2021 16:22:00 0
 Büyükşehir

Küçük ölçekli balıkçılar, tüm dünyada görülen küresel balıkçılık krizinin ardından Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj nedeni ile en büyük zarar gören grupların başında gelirken, yaşanan bu zorlu süreçte balıkçılık sektörüne destek olmak için harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa’da başlattığı ağ ve donatı dağıtımına Kumbağ Mahallesi ile Marmara Ereğlisi’nde de devam etti. Kumbağ Mahallesi ve Marmaraereğlisi’nde gerçekleştirilen malzeme dağıtım programına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

 

“EKMEĞİNİZİ DENİZLERDEN ÇIKARDIĞINIZI BİLİYORUZ”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, yaşanılan sıkıntılı süreçten etkilenen toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde balıkçılarımıza malzeme desteği sağladık. Siz değerli deniz emekçilerimizin, büyük bir özveri ve gayretle ekmeğinizi denizlerden çıkardığınızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KOOPERATİF ÜYELERİNE DAĞITILDI

 

Girdi maliyetlerinin giderek arttığı, vatandaşların satın alım gücünün azaldığı, su ürünleri pazarının daraldığı böylesine zor bir dönemde küçük ölçekli balıkçılara destek olmak amacıyla malzeme dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Albayrak, “Bugün burada Barbaros, Kumbağ ve Marmaraereğlisi Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 54 balıkçımıza 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“SON DERECE ÖNEMLİ BİR TESİSİ HAYATA GEÇİRMİŞ OLDUK”

 

“Toplumun her kesimini kucaklayan, hayata geçirdiğimiz projelerle, insanlarımızın ileriye daha umutla bakmasını sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak siz değerli balıkçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Albayrak, “Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Halini hizmete sunarak balıkçılarımız için son derece önemli bir tesisi hayata geçirmiş olduk. Bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek. Zor günleri dayanışma ile hep birlikte aşacağız. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin balıkçılarımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

54 BALIKÇIYA MALZEME DAĞITILDI

 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, “Düzenlenen programlar kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Barbaros, Kumbağ ve Marmaraereğlisi Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 54 balıkçıya; 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştirildi” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10