As: Şoför esnafın dayanacak gücü kalmadı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarına yapılan zamların mevcut tarifeye yı

Çerkezköy 21.12.2021 18:03:00 0
As: Şoför esnafın dayanacak gücü kalmadı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararla şoför esnafının mağdur olduğunu kaydetti.

 

İÇİNDEN ÇIKAMAZ HALE GELDİ

 

Şoför esnafının dayanacak gücünün kalmadığını kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,  “19 Ekim 2021 tarihinde Tekirdağ İlinde mevcut bulunan şoförler odaları başkanları olarak yaptığımız toplantıda tüm ticari plakalara (T-S-M-J) o günün şartlarında zam talebimiz oldu. Kaldı ki o gün akaryakıta gelen zamların toplamı yılbaşından o güne o kadar yüzde 46 civarındaydı. Şimdi ise bu oran bir o kadar daha arttı. Ve hem akaryakıta hem diğer giderlerde gelen zamlar bizleri tamamen yaptığımız işten işin içinden çıkamaz hale getirdi. 20 Aralık 2021 tarihinde Büyükşehir’den gelen haber üzerine (M) plakalı araç sahiplerinin toplu taşımanın 21 Aralık 2021 tarihi itibari ile çalışacaklarını tarafımıza bildirdiler. Fakat dün akşam saat 22:00 sıralarında gelen bir haber üzerine zamlı çalışmanın şu anda uygulanmayacağı yılbaşı itibariyle 1 Ocak 2022 tarihinde uygulamaya konulacağını söylediler” dedi.

 

ZAMAN KAYBETMEDEN UYGULANMASI GEREKİYOR

 

As,” Diğer bütün komşu il ve ilçeler olsun her yerde akaryakıta ve diğer giderlere gelen zamlarla birlikte esnaflarımız zamlı tarifeleri ile çalışmaya başladılar. Bizler ise hala beklemede olduğumuzu şoför esnafımızın artık akaryakıta gelen zamlara karşı ayakta duramıyor ve kontak kapatma noktasına geldiğini belirtmek isterim. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve taşıma faaliyetlerinin devam etmesi için akaryakıta gelen zamların mutlaka taşıma ücretlerine yansıtılması gerekmektedir. Ben buradan Büyükşehir yetkililerine sesleniyorum. 2 Aralık 2021 tarihinde belirlenen zam tarifelerinin hiç zaman kaybetmeden uygulanmasını talep ediyorum” dedi.   

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10