NKÜ'de tatbikat gerçeğini aratmadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Entegre Yönetim Sistemi - İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında üniversite personeline yönelik olarak acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı v

Tekirdağ 23.12.2021 19:37:00 0
NKÜ

Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Eker yönetiminde ve NKÜ Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı İş Güvenliği Uzmanı Doç. Dr. A. Handan Dökmeci koordinasyonunda Acil Durum Ekiplerinde görevli personel ile çalışanlar, önceden belirlenmiş senaryoya uygun şekilde tatbikata katıldı.

GERÇEĞİ ARATMADI

Gerçekleşen tatbikatta yangın alarmını duyan çalışanlar, Acil Durum gereği tahliye planına uygun ve hızlı bir şekilde binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplandılar. Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü öğrencilerinin de eşlik ettiği tatbikatta Acil Durum ekipleri senaryo gereği çıkan yangını söndürerek, yaralanan personeli kurtarıp ilk yardımda bulundular.

TATBİKATIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Tatbikat sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Eker “Acil durum ve afetlere her an hazırlıklı olmamız gerektiğini ve yapılan tatbikatlarla acil durum ve afetlere karşı dirençliliğimizin artacağını, eksiklik ve aksayan tarafların belirlenmesinde ve çözüm süreçlerinin başlatılmasında tatbikatların önemini belirterek Acil Durum Ekiplerine, AYAY öğrencilerine ve personele katılımları için teşekkür etti.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10