Hanife Murat'ın yaşadığı dram vicdan sahibi insanların yüreğini sızlatıyor

Çerkezköy'de neredeyse harabeye dönen gecekondu evde yaşayan 65 yaşındaki Hanife Murat, soğuk havada sağlıksız yaşam koşullarında adeta hayat mücadelesi veriyor. 21 yıldır camını, kapısın

Çerkezköy 23.12.2021 20:08:00 0
Hanife Murat

Çerkezköy İstasyon Mahallesi Bayındır Sokak No:7’deki gecekonduda yaşayan Hanife Murat’ın yaşam mücadelesi, birçok insanın haline şükretmesini sağlayacak cinsten. Eşi koronavirüs sebebiyle hastanede tedavi gören Murat, komşularının yardımlarıyla tek başına yaşam mücadelesi veriyor.

 

 

 

TAVANI ÇÖKMÜŞ, DUVARLARI ÇATLAMIŞ EVDE YAŞIYOR

 

Aslen Yozgatlı olan, 21 senedir Çerkezköy’de yaşayan Hanife Murat, mahalle muhtarının Çerkezköy Belediyesi’nden alarak kendisi için evinin yanına koyduğu; tek odalı, tuvaleti, mutfağı ve elektriği olmayan konteyner evi de kullanamıyor. Duvarları çatlamış, bacası akmış ve tavanı çökmüş evde hayat mücadelesi veren Murat’ın hali vicdanları sızlatıyor. Murat’ın tek isteği ise; başını sokacağı, kafasını yastığa koyup huzurla uyuyabileceği küçük ve sıcak bir ev. Bir kızının olduğunu ve Antalya’da yaşadığını kaydeden Murat, “Kızım da Antalya’da çalışıyor. Benim için çabalıyor, yanına almak istiyor ama ben gitmiyorum” dedi.

 

 

SICAK BİR EVDE UYUMAK İSTİYOR

 

İmam nikahlı eşi Mevlüt Özdemir’in koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Murat, “Ben 11 gün koronavirüs sebebiyle hastanede yattım. Eşim ise 3 haftadır hastanede, tedavisi devam ediyor” dedi. Komşularından çok memnun olduğunu, kendisine çok yardımcı olduklarını kaydeden Murat, “Allah komşularımdan razı olsun. Beni yalnız bırakmıyorlar. Yemeğimi suyumu getiriyorlar. Halimi hatırımı soruyorlar. Onlar olmasa belki de açlıktan ölecektim. Buzdolabım bomboş” dedi. Devletten yardım almadığını da kaydeden Murat, “Benim istediğim sıcak bir evde uyumak” ifadelerini kullandı.  

 

 

“EŞİNİ EVE GÖNDEREMİYORLAR”

 

Hanife Murat’ın komşuları ise yetkililerin bir an önce bu duruma kalıcı çözüm bulmasını istiyor. Murat’ın ev işi ve yemek yapmayı bilmediğini kaydeden komşuları, “Bütün işleri eşi yapıyordu. Kendisi şu an hastanede. Durumu ağır değil ancak refakatçisi olmadığı için eve gönderemiyorlar. Bu eve gelse bile daha çok kötüleşir durumu” dedi. Hanife Murat’ın durumuna çok üzüldüklerini de belirten komşuları, “Elimizden geleni yapıyoruz ancak bizim de elimizden çok bir şey gelmiyor. Evimizde pişen yemeği kendisiyle paylaşıyoruz. Vicdanen kendimizi çok kötü hissediyoruz. Bizim dışımızda Hanife hanımın derdiyle dertlenen kimse yok. Biz istiyoruz ki başını koyacağı güzel, sıcak bir evi olsun. Bu döküntüde yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmasın. Dışarıdan gelen Suriyelilere, Afganlara bile 4 4’lük bakılıyor, maaş veriliyor. Hanife hanım ise resmen hayatta kalmaya çalışıyor. Bir yatağı, yorganı, örtüsü, sıcak evi ve yemeğini vereni olsa yeter” dedi.

 

 

“BU KADINA LAYIK GÖRÜLEN BU MU?”

 

Evin tadilat yapılarak yaşanılabilir hale getirilebileceğini kaydeden bazı komşular da, “Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin hayırseverlerle birlikte el ele vermesiyle bu konteynerin yaşanabilir hale getirileceğine inanıyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin bir tane konteyner ev gönderdiğini ama orada yaşamanın mümkün olmadığını da kaydeden komşular, “Biz ona kutu diyoruz. Öyle bir şey olamaz. Tek göz küçücük bir oda sadece. Ne elektrik var ne de su. El insaf. Bu kadına layık görülen bu mu?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10