Çerkezköy'de 'mahşeri cümbüş' rüzgarı esti

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Mahşer-i Cümbüş Çerkezköy'lü sanatseverlerle bir araya geldi. Özlem Türay, Ay

Çerkezköy 23.12.2021 20:17:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 20.00’de tek perde olarak sahnelenen tiyatro oyununda, Türkiye’de doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş ekibi, Çerkezköylü sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

 

SEYİRCİLER SAHNEYE ÇIKTI, ROL ALDI

 

Seyircilerin de oyuna dâhil edildiği yaklaşık iki saatlik doğaçlama tiyatro gösterisi, Çerkezköylü tiyatro severlerden tam not aldı. Seyirciye kahkaha dolu anlar yaşatan topluluğun gösterisini; Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile tiyatro severler izledi.    Sahneye konacak oyunun konusunu seyircinin belirlediği gösteride, Çerkezköylü tiyatro severler, sahneye çıkarak skeçlerde rol aldı.

 

YERE MİNDERLER DİZİLDİ

 

Katılımın yoğun olduğu tiyatro gösterisine yer bulmakta zorlanan izleyiciler için merdivenlere minder koyulurken, minik tiyatroseverler, oyunu daha rahat izlemeleri için sahnenin ön tarafına dizilen sandalyelerde oyunun tadını çıkardı.

 

OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Eğlenceli skeçlerin sahnelendiği gösteri sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Vahap Akay, Mahşer-i Cümbüş oyuncularına çiçek takdim ederek, “Çerkezköy halkına unutulmaz bir gece yaşattığınız için teşekkür ederim. Ne iyi ettiniz de geldiniz” ifadelerini kullandı.

 

ETKİNLİKLER, MAHŞER-İ CÜMBÜŞ İLE SON BULDU

 

Koronavirüs salgını nedeniyle kültür ve sanat etkinlikleri, Çerkezköy’de uzun bir aradan sonra, 10 Kasım’da araştırmacı gazeteci, yazar, tiyatro oyuncusu Sunay Akın tarafından sahnelenen “Atatürk’ün İzinde, Cumhuriyet Yolunda” konulu söyleşi ile başlarken, Sunay Akın’ın söyleşisinin ardından usta sanatçılar Ferdi Akarnur, Kayra Şenocak, Dost Elver ve Buket Dereoğlu’nun yer aldığı Seni Unutmak İstemedim ki adlı tiyatro oyunuyla 17 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenerek devam etmişti. Etkinlikler kapsamında son olarak Mahşer-i Cümbüş ekibi sanatseverlerle buluştu.

 

Haber / Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10