Yel'den millet ittifakına ' yamalı bohça' benzetmesi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Çerkezköy'e gelen AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ilçe teşkilatının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşki

Çerkezköy 27.12.2021 17:40:00 0
Yel

Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde partililer tarafından karşılanan AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ilçe teşkilatında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

YÜZDE 50 ÜZERİNE ÇIKTI

 

Dolar kurunun beklenmedik seviyede hızlı bir şekilde yükseldiğini ve buna eşdeğer olarak da fiyatlarda da artma yaşandığını kaydeden Yel, “ Şimdi de hem kamuoyunun beklentisi hem biz ülke yöneticilerinin beklentisi mutlaka fiyatların yükseldiği hızla geriye düşmesi. Çünkü dolardaki azalış veya Türk Lirasının değer kazancı son bir haftada yaklaşık olarak yüzde 50’nin üzerine çıktı. Artık fiyatların hızlı bir şekilde geri gelmesini istiyoruz. Bunu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da kamuoyuna deklare etmiştir. Bunun ardında da bazı sektörlerde indirimler de başladı. Ben umuyorum ki özellikle bu haftadan başlayarak hızlı bir şekilde ocak sayı içerisinde fiyatlar eski seviyelerine gelecektir” diye konuştu.

 

 

YOLA DEVAM EDECEĞİZ

 

Yel, “ Ticaret Bakanlığı ve ilgili tüm bakanlıklarımız sahada denetimlerini sürdürmektedir. Pandemi tüm dünyayı olumsuz etkilediği gibi ülkemizi de etkilemiştir. Ancak buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar 19 yıldır sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki hükümetlerin bugüne kadar uyguladıkları sitemler sayesinde dimdik ayakta kalmış, bu sayede de hem 2020’yi hem de 2021’i pozitif büyümeyle geçirmiş bir ülkedir. Dünyada bir Çin’i sayıyoruz, bir de Türkiye’yi sayıyoruz. Muhalefetin dediği gibi herhangi bir şekilde ülkemizde bir panik havasını estirecek, ekonomik bir daralmaya gidebilecek bir husus yok. Bir kez daha vatandaşlarımıza bu umudu mutlaka kaybetmemelerini, ülkemize güvenmelerini, sayın cumhurbaşkanımıza güvenmelerini, cumhur ittifakıyla beraber yola devam eden Türkiye’nin doğru yolda olduğunu ve bu doğru yoldan da asla vazgeçmeyeceğimizi, milletimizin geleceği için de inşallah 2023 hedefleri ve diğer hedeflerimizle beraber aziz milletimizle omuz omuza bu kalkınma hamlelerimizi hızlandırarak yola devam edeceğimizi duyurmak istiyorum” dedi.

 

 

GENÇLİK MERKEZİNİ KIZILPINAR’A KAZANDIRACAĞIZ

 

Çerkezköy’de ki devlet yatırımlarının son durumu hakkında açıklamalarda da bulunan Yel, “ Kızılpınar’da kullanılmayan eski sağlık ocağı binasının hastane ek binası olması yönünde vatandaşlardan talep vardı. 2022 yılında bu yerle ilgili gelişmeler yaşanacaktır. Gençlik merkezi ile çalışmalar da aralıksız  sürüyor. İnşallah Kızılpınar mahallesine 2022 yılında kazandıracağız. Bir banka şubesinin gelmesi konusunda vatandaşlarımızın talebi vardı. Ziraat Bankasıyla alakalı bu çalışmalarımızda sürüyor. Bankalar internet bankacılığı ortaya çıktıktan sonra şube açmaya çok fazla istekli değiller. Ama biz burada bir şube açılması konusunda ısrarlı takibimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

 

 

HIZLI TREN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Bölgeye değer katacak olan hızlı tren projesinin de devam ettiğini kaydeden Yel,  Halkalı’dan Kapıkule’ye gidecek olan hızlı trenin ilk etabı olan Çerkezköy-Kapıkule arasındaki çalışma hızlı bir şekilde devam ediyor. Çerkezköy-Halkalı etabı da gündemde ve yakın zamanda da ihalesi yapılacak.Çerkezköy Türkiye’nin çok önemli sanayi ilçelerinden bir tanesidir. Ayrıca üretimin merkezi, adeta kalbi diyebileceğimiz yerlerden bir tanesidir. Bu işlevini biz daha da artırmasını, ülkemize bugüne kadar katmış olduğu değerin daha da ileriye gidebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 1923’ten 2000’li yıllara kadar Tekirdağ’da sadece bin 800 derslik yapıldığını, kendi dönemlerinde ise 6 bin tane daha derslik yapıldığını ifade eden Yel, “ Artık fiziki yatırımları da tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra daha çok kaliteye ihtiyacımız var. Kaliteyi destekleyecek şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

STADYUMU İNŞALLAH YAKIN GELECEKTE YAPACAĞIZ

 

Çerkezköy’deki stadyum sıkıntısı ile alakalı soruyu da cevaplayan Yel, “ 3 yıl önce Tekirdağ’ımızın tamamında 11 ilçede 180 milyonluk spor ve gençlik hizmetleriyle ilgili yatırımlar projelendirildi. Bunları bazıları bitirildi, bazıları devam ediyor. Çerkezköy stadyumu da bu yatırımlardan bir tanesi. Çerkezköy Stadyumu da inşallah çok yakın bir gelecekte yapılmış olacak ve artık başka bir ilçeye gitme zorunluluğu kalmayacaktır” dedi.

 

MHP İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

 

Ziyarette Çerkezköy Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Nurettin Nazar da Mustafa Yel’e Türkmen cüppesi hediye etti. Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatından ayrılan milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve teşkilat mensupları Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililer ile bir araya geldi. Ziyaretten ötürü milletvekili Yel ve partililere teşekkür eden İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Bizler de Cumhur ittifakının bir parçası olarak ülkemize yapılan suni ekonomik saldırının üstesinden gelme konusunda sayın cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın omzuna bu yükü bırakmayacağız. Hep birlikte onların arkasında duracağız. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız kol kola girdiler dünyaya karşı bir kıyama kalktılar. Arkamızda kim var diye dönük baktıklarında ‘biz varız’ dememiz lazım. İnşallah 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye çok daha iyi pozisyona gelecek. Dünyada artık Türkiye söz sahibi pozisyondadır. Tabi ki birileri bundan rahatsız olacak, bizimle uğraşacak. Ama Allah’ın izniyle Türk milleti ferasetlidir. Her 10 yılda bir Türkiye’ye bir dayatma oluyor. Ama cumhur ittifakının bunların üstesinden gelecek gücü var. Bugün artık kendi göbeğini kesen, kendi kararlarını veren bir Türkiye var” dedi.

 

TÜM BUNLAR BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

 

“Türkiye’ye eskiden de müdahaleler vardı. Ama Türkiye’nin o dönemdeki gücü bu refleksi göstermeye yeterli değildi. Anında diz çökmeye hazır, idarecilerinin boynunun bükük olduğu dönemleri hatırlıyoruz. Fakat çok şükür şu anda yaklaşık 19 yıllık iktidarımız süresince ve özellikle son dönemde Cumhur İttifakıyla yapmış olduğumuz bu birlikte hareket etme iradesiyle birlikte de milletimizde geleceğe dair müthiş bir umut belirdi” diyen AK Partili Yel,” Bu umutla birlikte hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti lig atladı, dünyada süper lig konumunda denebilecek ülkeler arasında yer almaktadır. 2023’te buna bir nükleer güç eklenecek. Kendi doğal gazımızı çıkarıp kullanır hale geleceğiz. Petrolle ilgili çok önemli arama çalışmalarımız var. Petrol ve doğal gaz arama kabiliyetine ulaşan bir Türkiye’den bahsediyoruz. Tüm bunlar birilerini rahatsız edecektir, ediyor da. Yunanistan azmettirilmeye çalışılıyor. Bu konuda Türkiye’ye parmak sallamaya çalışanlara ‘dikkatli olun, o parmağınız kırılabilir’ diyoruz. Siz, Türkiye’ye karşı, Türkiye’ye rağmen oyunlar çeviremezsiniz. Bu konuda güçlü bir Türkiye var”  diye konuştu.

 

O ZAMAN BEDAVA SU VER

 

Millet ittifakını HDP ile birlikte hareket ettiğini kaydeden Yel,  “Bunlar yanlarına diğer küçük bazı partileri de çekerek aralarında bir ittifak kurduklarını söylüyorlar. Erken seçimden de bahsediyorlar. Böylesine bir sorunda bile anlaşamayan bir oluşumdan bahsetmekteyiz. ‘hadi erken seçim’ desek daha adayları bile yok. Kendi aralarında anlaşabilecekleri adayları bile yoktur. Böylesine bir durumda anlaşamayan bir oluşumdan bahsediyoruz. Zorlu bir coğrafya da yaşıyoruz. Bizim sorunlarımız da çok zorlu olacaktır. Bu zorlu sorunları çözebilme iradesini nasıl gösterecekler? Hangi birliktelikle gösterecekler? Bu yamalı bohça ittifakının Türkiye’ye hiçbir şey katamayacağını bilmemiz lazım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa’da bedava elektrikle ilgili söylemleri olmuş. Tekirdağ, kaynağı tamamen kendimize ait olan suyun en pahalı olduğu ildir. Buradan Kılıçdaroğlu’na soruyoruz, sen her şeyi bu kadar bedava vermeye meraklıysan gel Tekirdağ’da suyu bedavaya ver o zaman” diye konuştu.

 

DEVLET HASTANESİNİ DE ZİYARET ETTİ

 

Milletvekili Mustafa Yel, İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve beraberindeki partililerle birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni de ziyaret etti. TMS Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak ile görüşen Mustafa Yel, MESS ile yürütülen toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili bilgiler aldı. Yel ve partililer daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesini ve Çerkezköy Erzurumlular Derneğini ziyaret etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10