"Sağlıklı ve Glutensiz Beslen Hayatı Yakala" Glutensiz Yaşam Programı düzenlendi

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneğinin kuruluşunun 5. Yıl dönümü münasebetiyle önceki gün "Sağlıklı ve Glutensiz Beslen Hayatı Yakala" Glutensiz Yaşam Programı düzenlendi.

Tekirdağ 27.12.2021 19:18:00 0

Program, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü’nün konuşması ile başladı. Ardından Vali Yıldırım’a Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği’ne göstermiş olduğun destek ve duyarlılık sebebiyle plaket takdim edildi.

“ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK”

Plaket takdiminin ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım, Çölyak rahatsızlığının toplumumuzda yaygın olarak bilinmesi çok fazla bir geçmişe sahip olmadığını belirterek, “Belki pek çok insan bu hastalığın farkına varmadan yıllarca yaşadılar eğer farkına varsaydılar ve kendileri için ona göre bir beslenme sistemi geliştirebilseydiler belki daha uzun ve sağlıklı yaşayacaklardı. Ama şimdi bunun farkında olan siz değerli dostlar varsınız. Bu bir taraftan da toplumun farkındalığı anlamına geliyor. Birilerin böyle bir şey var diyerek yola çıkması lazımdı. Hakikaten çok önemli bir gelişme ve çok önemli bir farkındalık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gayretlerinizin devamını diliyorum” dedi. Hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından program sona erdi.

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10