Asyaport, MSC Gülsün'ü ağırladı

Asyaport Limanı, 399 metre metre uzunluğa 61 metre genişliğe sahip, dünyanın en büyük yük gemilerinden biri olan MSC Gülsün'ü ağırladı. Törende konuşan Vali Yıldırım Asyaport'un Tek

Tekirdağ 27.12.2021 19:21:00 0
Asyaport, MSC Gülsün

MSC’nin Uzakdoğu-Avrupa arasında çalışan gemilerin en büyüğü olan MSC Gülsün sınıfı megamax gemi önceki gün Asyaport Limanı’na yanaşması sebebiyle tören düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım Tekirdağ İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan, İl Jandarma Komutan V. Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdür V. Fatih Bozboyacı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyur, Eşi Gülsün Soyuer, kurum müdürleri ve Asyaport personeli katıldı.

 

“YENİ NESİL MEGA BİR GEMİ”

 

Törende konuşan Vali Yıldırım Asyaport’un Tekirdağ’da da Türkiye’de de ilkleri getirdiğini belirterek, “En son olanı da şu anda hep birlikte görüyoruz. 24 bin konteyner kapasiteli büyük bir gemi, dünyanın en büyük gemilerinden biri, yeni nesil mega bir gemi. Hayırlı, uğurlu olsun. Hem Türkiyemize hayırlı olsun, hem Asyaport’a hem MSC’ye hayırlı olsun” dedi.

 

“BÜYÜK UMUTLARA SEVK EDİYOR”

 

Dünyada krizlerin yaşandığı böyle bir dönemde ülkemize gelen gemilerin sayılarının artması, getirilen ve götürülen yüklerin artmasının herkesi gururlandırdığını ve büyük umutlara sevk ettiğini de sözlerine ekleyen Vali Yıldırım, “Ben bunları bize yaşattığı için Ahmet Soyuer’e, eşi Gülsün Soyuer’e, oğlu Emre Soyuer’e bu limanda çalışan personele, MSC’nin sahiplerine teşekkür ediyorum. MSC çok büyük bir değer katıyor, çok büyük bir katma değer katıyor, onun için kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu konteynerlerin sayısı artacak ve Türkiye daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.     

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10