Atatürk Evi'nin açılışına sayılı günler kaldı

Ergene Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Atatürk Evi Projesi açılışına sayılı günler kala çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,

Ergene 28.12.2021 18:23:00 0
Atatürk Evi

2019 yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 22 proje içinde yer alan ve 1’inci seçilen Ergene Belediyesi Atatürk Evi projesi açılış için gün sayıyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel önceki gün Atatürk Evindeki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

 

TRAKYA KALKINMA AJANSI ORTAKLIĞINDA YAPILAN BİR PROJE

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Atamızın izlerinin olduğu Selanik’teki evinin birebir bir ölçülerle aynısını ilçemize yapmaktan dolayı son derece mutluyum. Projemiz Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında yapılan bir proje. Bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ergene’mize değer katacak bu büyük projemize gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek olan ziyaretçilerle Ergene’mizin turizm sektörü de çıkışa geçecek. Ergene halkımıza söz verdiğimiz gibi vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmeye, Ergene’ye kalıcı eserler bırakmaya devam ediyoruz” dedi.

 

3 KATTAN OLUŞUYOR

 

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Projesi ile Atatürk'ün Selanik'te yer alan doğduğu ve 7 yaşına kadar da Annesi Zübeyde Hanım ve Babası Ali Rıza Efendi ile yaşadığı evin mimari açıdan replikası olacağını kaydeden yetkililer, “Mimari plan ve ölçülerine sadık kalmakla birlikte yaşayan müze anlayışımıza uygun olarak evin kullanım alanlarında istenilen temada anlatım sağlanacak. Atatürk Evi zemin kat,1. Kat ve 2. Kat olmak üzere üç kattan ibaret olup toplamda 318,24 m2'dir. Her katın orta bölümünde sofa yer alır. Sofanın sağ ve sol taraflarında da aynı aksta oda (yaşam alanı) bulunmakta olup toplamda 3 adet sofa, 6 adet oda, mutfak ve banyo-wcmahali bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10