Yılbaşı öncesi denetimler sıklaştırıldı 

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak gerçekleştirdiği denetimleri yılbaşı öncesinde artırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,  Z

Çorlu 30.12.2021 15:22:00 0
Yılbaşı öncesi denetimler sıklaştırıldı 

Çorlu Belediyesi Zabıt Müdürlüğü ekiplerinin yılbaşı öncesi denetimlerini sıklaştırdığını ve ilgili kanun hükümlerince belediyelerin ürün etiketleri, raf ve kasa arasındaki etiket karşılaştırılması, hijyen, son kullanma tarihlerini denetleme ve cezai müeyyide uygulama yetkilerinin bulunduğunu belirten Ahmet Sarıkurt, haksız fiyat artışı konusunda yetkili kurumun Ticaret Bakanlığı olduğunu hatırlattı. 

 

RUTİN DENETİMLER DEVAM EDİYOR 

 

Sarıkurt açıklamasının devamında , "Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yıl boyunca yürüttükleri rutin denetimlerini sürdürüyor. Özellikle yılbaşı nedeni ile yaşanan yoğunluğu dikkate alan ekiplerimiz titiz bir şekilde gerçekleştirdikleri denetimlerde etiket, tarife ve fiyat listelerindeki fiyat ile kasa fiyatı arasında fark belirlenen, son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı gerçekleştiren işletmelere cezai işlem uyguladı” ifadelerini kullandı. 

 

 YETKİLİ KURUM TİCARET BAKANLIĞI 

 

Özellikle ülkemizde son dönemde yaşanan haksız fiyat artışı nedeniyle de vatandaşlardan yoğun şikâyetler aldıklarını kaydeden Sarıkurt, “Yetkilerimiz çerçevesinde vatandaşlarımızın şikâyet ve taleplerini yerine getirmek için ekiplerimiz gayretli bir şekilde çalışıyor. Ancak burada önemli bir ayrıntı var. Haksız fiyat artışı konusunda denetim ve ceza işlem uygulayabilecek yetkili kurum Ticaret Bakanlığı ve buna bağlı kuruluşlardır. Belediyelerin bu konuda görev ve yetkileri bulunmamaktadır” dedi. 

 

HİJYEN KOŞULLARI DA DENETLENİYOR 

 

Zabıta ekiplerinin etiket ve tarife listelerindeki fiyat ile kasa fiyatı arasında farkın yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihleri ve işletme hijyen koşullarının da denetlendiğini de belirten Sarıkurt, denetimlerin sürekli olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, haksız fiyat artışı tespit eden ya da bu konuda zarar gördüğünü düşünen vatandaşların Ticaret Bakanlığına bağlı tüketici danışma hattı ALO 175'i arayarak ihbarda bulunmaları gerektiğini belirtti. 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10