Tekirdağ Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği kuruldu 

Tekirdağ Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği Başkanı Fuat Gelir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan

Tekirdağ 30.12.2021 15:37:00 0
Tekirdağ Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği kuruldu 

Geçtiğimiz günlerde resmi kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden TAKAD (Tekirdağ Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği) Başkanı Fuat Gelir, “Tekirdağ genelinde faaliyetlerimize başladık. 22 üyemizle 6 kişilik yönetim kurulumuzu oluşturduk. Bölgemizdeki ve ülkemizde insanlara daha profesyonel bir arama kurtarma faaliyeti sunmak için bu işe gönül vermiş, eğitimlerini tamamlayan profesyonel insanlardan oluşuyoruz. Yaptığımız işin sorumluluğu ve bilincinde olan kadın erkek bireylerden oluşan bir derneğiz. Kuruluş felsefemiz kriz anında devletimizin ve milletimizin yanında olabilmek için ilk 24 saatte yapılabilecek bütün organizasyonlara müdahale yapabilmektir. Sadece doğal afetlerde değil doğal afetler öncesi de vatandaşları bilgilendirerek bilinçlenmesini ve farkındalık oluşturmasını sağlayacağız” dedi. 

 

“HALKIMIZI DA BİLİNÇLENDİRECEĞİZ”

 

Gelir, “Bu konuda Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde halkımıza afet durumunda yapılması gerekenler konusunda eğitimler vermeyi, farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Marmara bölgesinin deprem bölgesi olduğu göz önünde bulundurarak sanayinin yoğun olduğu ilçelerimizde olabilecek afet durumunda doğru müdahalenin önemini ve bu konudaki eğitimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Önce üyelerimizi ardından vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendireceğiz” dedi. 

 

KURUMLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ 

 

Çerkezköy‘deki dernek merkezlerinin Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Terazi Sokak’ta olduğunu kaydeden Gelir, “Yeni yılın ilk ayında da Çorlu’daki oluşumu tamamlayarak temsilcilik açmayı hedefliyoruz” dedi. Ailelerin çocuklarına da afetle ilgili eğitim vermeleri gerektiğini kaydeden Gelir, “Marmara depreminin ardından birçok insan evlerinde oluşturduğu deprem çantalarını yıllardır açmıyorlar” dedi. Afet çantalarına ücretsiz ulaşılabileceğinin de altını çizen Gelir, AFAD’ın internet sitesine girdiklerinde ücretsiz olarak çantaların vatandaşlara ulaştırıldığını ifade etti. Gelir, “Biz de bu konuda vatandaşlarımıza öncülük yapacağız. İnşallah ülkemizde ve ilçemizde benzer olaylar yaşanmaz. Yaşandığında ise kurumlarla koordineli bir şekilde eğitimli insanların AFAD bölgesinde olmalarını sağlayacağız. Kurumlarımız ile koordineli bir şekilde çalışıp faaliyetler yapacağız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10