1.Amatör Küme'de heyecan sürüyor

Tekirdağ 1.Amatör Küme'de heyecan dört grupta sürüyor. Yılbaşı nedeniyle bu hafta sonunda karşılaşmalar oynanmazken, ligde 12'inci hafta maçları 9 Ocak Pazar günü oynanacak. A Grubu'nda

2.01.2022 15:45:00 0
1.Amatör Küme

A Grubunda lider durumda bulunan Kazanderespor takipçisi Karacakılavuzspor’u konuk etmişti. Zirveyi yakından ilgilendiren önemli karşılaşmadan tek gollü galibiyet çıkartan Kazanderespor puanı 25 yaparak averajla rakibinin önüne geçip liderliğe yükselmişti. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise alt sıralardan kurtulmaya çalışan Şalgamlı Gençlikspor ise evinde Tekirdağ Kartalspor’u konuk etmişti. Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Şalgamlı Gençlikspor puanını 9 yaparken, Tekirdağ Kartalspor ise bu mağlubiyet ile 12 puanda kalmıştı. Tekirdağ İdmanyurduspor ise deplasmanda Kozyörükspor’a konuk oldu. Önemli karşılaşmadan Kozyörükspor tek gollü galibiyet ile ayrılan Kozyürükspor puanını 13 yaparken, 7 puanda kalan Tekirdağ İdmanyurduspor ise son sıraya gerilemişti. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Tekirdağ Adaletspor ile Hayrabolu Belediyesi Gençlikspor golsüz berabere kalmıştı. Hayrabolu Belediye Gençlikspor 16 puanla üçüncü sırada yer alırken, Tekirdağ Adaletspor ise puanını 13 yapmıştı.

 

B GRUBU’NDA LİDER KUMBAĞSPOR

 

B grubunda haftaya lider durumda giren Kumbağspor deplasmanda Muratlı 1935’e konuk olmuştu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan konuk ekip karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılarak puanını 27 yapıp liderliğini sürdürmüştü. Muratlı 1935 Spor Kulübü ise altıncı mağlubiyetini alarak 11 puanda kalmıştı. Haftaya ikinci sırada giren Çerkezmüsellimspor evinde Akçeşmespor’u konuk etti. Zorlu karşılaşmadan tek gollü üstünlük ile ayrılan ev sahibi ekip puanını da 25 yaparak zirve takibini sürdürmüştü. Ligde üçüncü sırada bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor ise ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Bıyıkalispor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan Süleymanpaşa Altınovaspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılıp puanını da 20 yapmıştı. Bıyıkalispor ise bu mağlubiyet ile yedi puanda kalmıştı. Haftanın en gollü karşılaşmasında ise Büyük Çınarlıspor ile Esenspor karşı karşıya geldi. Orta sıralarda mücadele eden iki ekibin mücadelesinde fileler 6 kez havalandırılırken, karşılaşmadan ise Büyük Çınarlıspor 4-2’lik galibiyet çıkardı. Büyük Çınarlıspor bu galibiyet ile puanını 8 yaparken, Esenspor ise 12 puanda kaldı.

 

 

KARAAĞAÇSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

C grubunda haftaya lider durumda giren Karaağaçspor hafta sonunda deplasmanda Çorlu Doğanspor’a konuk olmuştu. Rakibi karşısında maç boyunca kontrollü bir futbol ortaya koyan Karaağaçspor bulduğu tek golle karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılmıştı. Karaağaçspor bu galibiyet ile puanını 23 yaparak liderliğini sürdürmüştü. Zirve takibini sürdüren Çorluspor ise evinde temsilcimiz Kızılpınar Uzayspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılarak puanını da 21 yaptı. Kızılpınar Uzayspor ise bu mağlubiyet ile 14 puanda kaldı. Ligde puanı bulunmayan temsilcimiz Samsunlular Yaşardoğuspor ise deplasmanda Ergene Kırkgöz Gençlikspor’a konuk oldu. Güçlü rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan temsilcimiz iki gol kaydetmesine rağmen kalesinde gördüğü üç golle karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrıldı. Samsunlular Yaşardoğuspor 10’uncu haftada da puanla tanışamazken, Ergene Kırkgöz Gençlikspor ise 18 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu. Orta sıralarda mücadele eden iki ekip Vakıflar Güvenspor ile Ahimehmet Gençlikspor karşı karşıya geldi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşma karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Vakıflar Güvenspor bu beraberlikle puanını 7 yaparken, Ahimehmet Gençlikspor ise puanını 21 yaptı.  

 

 

D GRUBU’NDA MÜTHİŞ MÜCADELE

 

Müthiş çekişmenin yaşandığı D Grubu’nda Ergene Pınarspor, Sağlıkspor ve Çorlu Belediyesi Futbol Kulübünün şampiyonluk mücadelesi nefes kesiyor. Haftaya lider durumda giren Ergene Pınarspor evinde Çukuryurtspor’u 3-0 mağlup ederek puanını 30 yaptı ve liderliğini sürdürdü. İkinci sırada yer alan Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü ise evinde Ergene Belediyespor’u aynı skor ile mağlup ederek puanını 27 yaptı. Bir diğer zirve takibini sürdüren ekiplerden Sağlıkspor ise evinde Ergene Gençlerbirliği’ni konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Sağlıkspor üst üste bulduğu gollerle karşılaşmadan da 5-0 galip ayrılmasını bildi. Sağlıkspor bu galibiyet ile puanını 27 yaparken, Ergene Gençlerbirliğispor ise yedi puanda kaldı. Son haftalarda düşüşe geçen temsilcimiz Çerkezgücüspor ise deplasmanda Çorlu Rumelispor’a konuk oldu. Rakibi karşısında istediği futbol ortaya koyamayan temsilcimiz Çerkezgücüspor karşılaşmadan da 3-1 mağlup ayrılarak bu sezonun altıncı mağlubiyetini aldı. 15 puanda kalan temsilcimiz dördüncü sırada yer alırken, yine puanını 15 yapan Çorlu Rumelispor ise beşinci sıraya yükseldi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10