Yapımı tamamlanan projeler açılıyor

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2022 yılında Ergene Belediyesi tarafından hayata geçirilen birçok projenin açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, Ergene Belediyesi Atatürk Evi'nin aÃ

Ergene 4.01.2022 15:49:00 0
Yapımı tamamlanan projeler açılıyor

Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nin açılışının Ocak ayının ikinci gerçekleştireceğini kaydeden Rasim Yüksel,“22 proje içinde yer alan Ergene Belediyesi Atatürk Evi projesi, Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 1.ci seçildi. Trakya Kalkınma Ajansı ve Ergene Belediyemiz ortaklığında Ergene İlçemize inşa edilen projenin 10 Ocakta açılışı yapılacak. Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin bire bir ölçülerle aynısı Ergene’mizde olacak. Bu büyük projemiz ile Ergene’mize büyük değer katmış olacağız. Yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelecek olan turistler ile Ergene’mizin turizm sektörü çıkışa geçecek” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK

 

2022 yılında açılışını gerçekleştirilecek Marmaracık Gölet Kafe sadece Ergene’ye değil Trakya’ya hitap edecek büyük bir proje olacağını kaydeden Yüksel, “Marmaracık Gölet Kafe ve Restoranımızı çok amaçlı kullanacağız. Bu güzel projemizin içinde kapalı düğün salonu, yazlık düğün salonu, kır düğün salonu, basketbol, voleybol, tenis sahaları, Restoran, kafeterya, spor alanları, yürüyüş yolları, anfi tiyatro, piknik alanları, derneklerimiz için etkinlik alanları ve su şelalesi yapacağız” dedi.

 

KÜTÜPHANEDEN ÜCRETSİZ KİTAP ALABİLECEKLER

 

Sağlık Mahallesi’nde yapımı planlanan Seyit Onbaşı Parkı’nın da 2022 yılında hizmete açılacağını kaydeden Yüksel, “Çanakkale destanımızın kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşı’nın adının verildiği parkımız ve yine parkın içinde bulunan kütüphanede halkımız ve çocuklarımız keyifle vakit geçirebilecek. Kütüphaneden çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz ücretsiz kitap alarak keyifle parkımızda kitaplarını okuyarak zaman geçirecek. Bu güzel projemizi de halkımız ile hep birlikte açacağız” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK AMAÇLI KAPALI DÜĞÜN SALONU DA AÇILACAK

 

Ergene’de Pınarbaşı, Misinli ve Kırkgöz mahallelerine yapılan çok amaçlı kapalı düğün salonlarının ardından Esenler Mahallesinde yapımı tamamlanan kapalı düğün salonunun açılışının da yapılacağını belirten Rasim Yüksel, “İlçemize bulunan mahallelerimizin düğün salonu ihtiyaçları doğrultusunda bu mahallelerimize yeni düğün salonları yaptık. En mutlu ve en özel günlerin kutlandığı düğün cemiyetlerinde mahallelerimizin düğün salonu ihtiyaçlarına göre İlçemize yeni düğün salonları inşa ettik. Pınarbaşı, Misinli ve Kırkgöz mahallelerimizde ki çok amaçlı ve kapalı düğün salonlarımızdan sonra şimdi de Esenler Mahallemizde ki düğün salonumuzu vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” dedi.

 

“DİĞER MAHALLELERE DE KAZANDIRMA HEDEFİ İÇERİSİNDEYİZ”

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Vakıflar Futbol Sahasının da açılışının da bu yıl yapılacağını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu tarihi projeyi Ergenemizin gençlerine hediye ediyoruz. Seçim öncesi gençlerimize futbol sahası sözü vermiştik, işte yine söz verdiğimiz ve tamamladığımız bir projenin daha haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İlçemizde spora yapılan yatırımların ve verilen desteklerin meyvelerini de alıyoruz. İşte görüyorsunuz 2014 yılında kurulan bir belediye olmamıza rağmen Tekirdağ’da bizden daha eski belediyelerin profesyonel liglerde takımı yokken gururumuz Ergene Velimeşespor amatör ve profesyonel liglerde yaşadığı şampiyonluklar ile bugün Türkiye Futbol Federasyonu 2.Liginde mücadele ediyor. Spora ve sporcuya vermiş olduğumuz desteğin en büyük örneği Ergene Velimeşespor’dur. Vakıflar mahallemize kazandırdığımız futbol sahalarımızdan diğer mahallelerimize de yapma hedefi içindeyiz, bu hedef doğrultusunda Ergene ilçemizde ki spor kulüplerimizin sayılarını arttırıp daha çok gencimizi spora yönlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

DİĞER PROJELERİN DE AÇILIŞI YAPILACAK

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2022 yılı itibariyle Atatürk Evi, Marmaracık Gölet Kafe, Seyit Onbaşı Parkı ve Kütüphanesi, Esenler Çok Amaçlı Kapalı Düğün Salonu, Vakıflar Futbol Sahası projelerinin yanı sıra, Taziye Evi, Velimeşe Sanayi Dükkanları, Ömer Şakar Çocuk Oyun Parkı, Ergene Belediyesi Sosyo-Kültürel Cem Evi ve Aş Evi gibi diğer projelerin de açılışının yapılacağını belirtti.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10