Yozgatlılar Arabaşı gecesinde buluşacak

Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Emin Sungur, bu yıl 5'incisini 9 Ocak Pazar günü düzenleyecekleri 'Arabaşı' gecesinde Yozgatlıları ve Çerkezköylüleri buluşturacaklarını söyledi.

Çerkezköy 4.01.2022 16:13:00 0
Yozgatlılar Arabaşı gecesinde buluşacak

Çerkezköy Veliköy Düğün Salonu’nda 9 Ocak Pazar günü 18.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek gecede yüzlerce vatandaş arabaşı ziyafeti çekecek. Çerkezköy’de yaşayan binlerce Yozgatlının buluşup milli yemekleri arabaşı’nı yiyeceği gecede yerel sanatçılarda konser verecek.

 

 TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

 

Yozgat kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini dile getiren Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Emin Sungur, Bu etkinlikte arabaşımızı tanıtmak, nesiller arası kültürümüzü aktarmak amacındayız. Birlik ve beraberlik içinde bu güzel geceyi geçireceğiz. Kış günlerinde yöremizde birkaç ailenin birleşerek zaman  zaman yediği Arabaşı bir çok kış hastalığı ve baş ağrılarına da şifa veren bir yemektir. Bu günde burada beraber bu geleneği devam ettirerek gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Ülkemizin mozaiğinden bir parça olan bu geleneğimizi  siz hemşerilerimizle birlikte yaşatmaktan gurur duyacağız. Bu yıl beşincisini gerçekleştireceğimiz geleneksel Arabaşı şölenine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10