Matematik yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu

Ülkemizde Kanguru Matematik Derneği tarafından yapılan sınav ve final olmak üzere iki aşamadan oluşan Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında Çerkezköy Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yağız

Çerkezköy 4.01.2022 16:44:00 0
Matematik yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu

Kanguru Matematik Derneği tarafından düzenlenen 2021 yılı Kanguru Matematik yarışmasında Çerkezköy Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yağız Efe Deniz Türkiye üçüncüsü alarak başarı madalyası aldı.

 

 

GURUR DUYDUK

 

Çerkezköy Bilim Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Süreyya Ülkü Güler, yıl boyu öğrencilerinin emek verdiğini ve çalışmalarının sonucunu aldıkları için gurur duyduklarını kaydetti. Güler, “ Uluslararası Kanguru Matematik yarışması 1991’den bu yana Fransa merkezli “ AssociationKangourouSansFrontieres’ derneğine bağlı olarak 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. Derneğin kurucusu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor. Öğrencimizi tebrik ederek, başarılarının devamını dileriz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10