Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti

Ağına düşürdükleri insanların telefonlarına WhatsApp üzerinden Adalet Bakanlığı'nın logosu ile sözde mahkemeden gelen bir belgeymiş gibi oluşturdukları sahte doküman ile vatandaşlar üzerin

Çerkezköy 6.01.2022 17:57:00 0
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti

Son aylarda Türkiye genelinde yeni bir dolandırıcılık yöntemi ile ağına düşürdükleri vatandaşları yasal terimler, sahte avukat ismi ve mahkeme belgesi ile dolandıran düzenbazların son kurbanı cep telefonunun WhatsApp numarasına gelen belge ile 46 yaşındaki Murat Deniz isimli bir vatandaş oldu.

 

MASKESİNİ DÜŞÜRDÜ

 

Sahtekarların düzenlediği sözde belgede davacının Aile Sağlık Merkezi olarak isimlendirildiği dosya numarasını ise İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yazılmış sözde 2021/12062 Esas sayılı alacaklı vekili olarak avukat Furkan Öztürk ismi yer alıyor. Davalı kısmına yasal hat sahibi, dava konusuna ise tazminat ve icra davası ibaresi yazılırken, dava değeri olarak 18 bin 500 TL’nin yazıldığı çakma belge ile vatandaşları çarpmaya çalışan uyanıkların maskesini ihbarın ulaştığı gazetemiz Çerkezköy Haber Gazetesi kamera kaydına alarak düşürdü.

 

ÇAYLAK TAVIRLARI DİKKATLERDEN KAÇMADI

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in dolandırıcılar ile yaptığı telefon görüşmesindeki diyaloglar kayıtlara yansırken, sözde avukatın çaylak tavırları dikkatlerden kaçmadı. Sözde avukat, ödeme emrinde 18 bin 500 TL olarak yer alan meblağın bugün ödenmesi halinde bin 892 TL’ye kapatılacağını söylerken, gazeteci Kardeş’in ‘İBAN numarası verin. İcra dosyasına yatıralım’ çıkışı üzerine ise sözde avukatın Ramazan Kara isimli bir şahsa ait Ziraat Bankası’nın iban numarasını vererek ‘Siz bin 892 TL’yi bu İBAN’a yatırın. Biz size borcu yoktur yazısını göndeririz’ diyerek iyimser tablo çizmesi karşında, gazeteci Kardeş’in ‘bu numaraya para yatırmam’ demesi üzerine sözde avukatın ‘18 bin 500 TL’yi notere yatırmanız gerekecek’ söylemi çaylak dolandırıcıların aralanan maskelerinin düşmesine neden oldu. 

 

GÜNLÜK ORTALAMA 30 KİŞİYİ DOLANDIRIYORLAR

 

Öte yandan gazeteci Şaban Kardeş’in ‘Türkiye’de bu durumdan mağdur kaç kişi var’ sorusu üzerine ‘O kadar çok ki, bugün ben sadece 26 kişi ile görüştüm’ diyen sözde avukat Furkan Öztürk’ün aymazlığı karşısında Kardeş’in cevabı ise ‘Ben ne yapacağım? Bunları haber yaptırıp vatandaşları uyandırmamız gerekiyor’ oldu. Sözde düzenbaz avukat, gazeteci Kardeş’in ‘Dolandırılan vatandaşların uyanması için bu gibi olayların haber yapılması gerekiyor’ çıkışına ise “Böyle haberler televizyonda sık sık çıkıyor” cevabını vermesi ise ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ atasözünü akıllara getirdi.

 

VATANDAŞLARI UYARDI

 

Vatandaşları dolandırıcılık yöntemleri karşısında uyaran gazeteci Şaban Kardeş, “Halkımızın mağdur olmaması için bu kaydı yaptık. Bu belgeyi insanlara atarak hiç alakası olmayan bir ürün aldınız diyerek, adli evrakmış gibi algı oluşturarak insanlar üzerinden korku imparatorluğu yaratıyorlar. Bu belgeyi düzmece yöntem ile hazırlamışlar. Dolandırıcılık yönteminin içine Adliyeyi de katarak haksız kazanç elde ediyorlar. Siz siz olun böyle tuzaklara düşmeyiniz. Kendini avukat, polis ve savcı olarak arayanların tuzaklarına düşmeyiniz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10