Başkan Mustafa Çetin gazetecilerin gününü unutmadı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gazetecilik mesleğinin zorluğuna

Kapaklı 10.01.2022 17:10:00 0
Başkan Mustafa Çetin gazetecilerin gününü unutmadı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Belediye Başkanı Çetin’in yanı sıra programda Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Çevik ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serhat Karagöz de hazır bulundu. Başkan Mustafa Çetin, kahvaltı programının ardından ilçe genelinde çalışmalar ve geçtiğimiz yılı değerlendirdi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Gazetecilerin zor bir görevi ifa ettiklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Yılda 1 defa da olsa sizlerle beraber olup dertlerinizi dinlemek, bizim yerel anlamda görevimiz diye düşünüyorum. Biliyorsunuz çıkan genelge ile beraber reklam giderlerini kısmaya yönelik bir tedbir talimatı geldi biz yerel yönetimlere ve maalesef size vermeye çalıştığımız katkı sekteye uğradı. Sosyal medya ile zorlaşmış olan özellikle yerel gazetecilik, belediyelerin tasarruf tedbirleriyle beraber tamamen sekteye uğramış durumda. Aslında bakarsanız bugün biraz sizi dinlemek, sorunlarınızı not almak ve hep beraber bunları nasıl çözebiliriz, sizlere nasıl katkıda bulunabiliriz bunları konuşmak istiyoruz. Genelgede, ‘milli ve dini bayramların reklamlarının belediyenin bütçesinden yapılmaması uygundur’ tarzında bir ifade var. Basın Yayın, Halkla İlişkiler Müdürümüz Serhat Bey ile görüştüğümüzde bazı projelerimizi duyurmak amacıyla sizlere reklam verebileceğimizi söyledi. Herhangi bir faaliyet ile ilgili duyuru yapılabilir ya da bir yerin açılışı ile ilgili duyuru yapılabilir. Böylelikle size destek sağlayabiliriz diye konuştuk. Bu yıl bu tarz projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

 

GAZETE OKUMA ALIŞKANLIĞIMIZ YOK

 

Çetin, “ Çok okuyan bir toplum değiliz.Kitap okuma alışkanlığımız olmadığı gibi gazete okuma alışkanlığımız da bulunmuyor. Avrupa’daki arkadaşlarım ile görüştüğüm zaman pandemi döneminde gazete okuma oranının arttığını söylediler. Bizde maalesef sosyal medyaya daha fazla rağbet var. Bu algıyı nasıl değiştirebiliriz, toplumu okumaya alıştırmak için nasıl söylem ve eylem gerçekleştirebiliriz diye düşünmek gerekiyor. Bu sadece yerelin bir meselesi değil, ülkemizin genel bir meselesidir. Yeni nesil tamamen sosyal medyanın içine gömülmüş vaziyette ve kitap okuma kültürü maalesef gittikçe azalıyor. Yerel anlamda bizler bu konuda birkaç etkinlik yapmaya çalıştık ama yetersiz kalıyor, daha da fazlalaştırmak gerekiyor” dedi.

 

DEVLET YATIRIMLARINI KAPAKLI’YA KAZANDIRACAĞIZ

 

Kapaklı’nın 2014 yılında 2 belde 5 köyün birleşimiyle oluştuğunu ifade eden Çetin, “ İlçemiz henüz yürüme aşamasındadır. İlçe kültürümüz tam yerleşmedi ve kurumlarımız da kıvama gelemedi. Yedi yılda 6 kaymakam, 14 tane ilçe emniyet müdürümüz geldi gitti. Haliyle de yereldeki hafıza ulaşmıyor ve kurumsallaşma da yavaş ilerliyor. Bu anlamda kurumsallaşmaya yönelik kendi içimizde ciddi bir çalışma yaptık, çalışma programımız var adım adım da kurumsallaşma yönünde ilerliyoruz. Altyapıdan üstyapıya, parklardan sosyal donatılara kadar çok eksiğimiz var. Bunları da adım adım faaliyetlerimizi, projelerimizi uygulamaya geçirerek halletmeye çalışıyoruz. Devlet yatırımları da yavaş yavaş Kapaklı’ya geliyor.  Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bu hafta yer teslimi için firma davet edilecek. Dün ilçe emniyet binamızın temeli alındı, hafriyatı başladı. İnşallah o da 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Adliye binamız ile ilgili girişimlerimiz var. Adliyeyi buraya getirmek istiyoruz çünkü Çerkezköy Adliyesi’ndeki yüzde 50’si Kapaklı’ya ait. Orada başsavcımız ile görüştüğümüzde çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, yoğunluğu bir türlü azaltamadıklarını, bu bölgeye ikinci bir adliye binasının zaruri olduğunu söyledi. Biz de bunu bakanlığa ilettik. Çok kısa bir zamanda inşallah bunu da halletmeye çalışacağız. Bu şekilde adım adım inşallah ilçemizi geliştirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

 

Çetin, “ Çok yoğun bir göç dalgası ile karşı karşıya kalıyoruz. Hemen batımızda kalan, küçük sanayi sitelerinin olduğu bölgelerde TOKİ, bir sanayi planı gerçekleştiriyor. Bir 8-10 yılda Kapaklı ve Çerkezköy, nüfusu ikiye katlayacak gibi görünüyor. Bizler bölgemizin sadece işçi kenti olarak değil biraz daha sosyal projeler ile gündeme gelmesi için çabalıyoruz. Kazak Gölü’nün kuzeydoğusundaki 125 dönümlük alanı tekrar belediyemize kazandırdık.  Hızlı tren bizim bölgemizden geçiyor ve lojistik depolama sahası hemen sanayinin içerisinde bir noktada olacak. Özellikle Bahçeağıl, Yanıkağıl bölgesi ile alakalı çok ciddi bir değişimi getireceğini düşünüyoruz. Bütün bu potansiyelleri, bütün bu imkanları ilçenin gelişimine doğru planlayıp, doğru yönlendirip biraz daha sitevari projelerin talebi var. Bu tarz projelerin hayata geçmesi için 14 Ocak günü ilçemizin bütün müteahhitlerini toplayıp onlarla da bu konuda görüşmek, konuşmak istiyoruz. Kaymakamımız ile beraber de Kapaklı Çalıştayı adını verdiğimiz, bütün ilçe başkanlarını, farklı partilerin ilçe başkanlarını, sivil toplum örgütlerini bir araya toplayıp bu konuyu tartışalım, herkesin fikrini alarak; ‘Nasıl bir Kapaklı’yı hayal ediyoruz?’u tartışalım istiyoruz. Bu anlamda sizler de bölgede sürekli sahada olan insanlar olarak tespitleriniz birebir olması sebebiyle hem muhalif siyasi grubu dinleyenler olarak, tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz” dedi.

 

SELFİE ÇEKEREK GÜNÜ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

 

Basın mensuplarının ‘ Çerkezköy Belediyesi geçtiğimiz hafta meclis toplantısında oy birliği ile aldığı meclis karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlaması kararını Kapaklı Belediyesi’de uygulayacak mı ?’ sorusu üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bu konuya da sıcak baktıklarını ve böyle bir karar da alabileceklerini ifade etti. Basın mensuplarının istek ve taleplerini dinleyen Başkan Çetin program sonunda fotoğraf makinesini alarak basın mensuplarının fotoğrafını çekti. Günü selfie çekerek ölümsüzleştiren Başkan Çetin, davetine katılan basın mensuplarına teşekkür ederek hediyeler takdim etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10