Biyik: Yerel basının mücadelesi çok kıymetli

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kapaklı Ak Parti İlçe Teşkilatının Çerkezköy ve Kapaklı'daki gazetecilerle bir araya geldiği yemekte konuşan İlçe Başkanı Recep Biyik,

Kapaklı 10.01.2022 18:31:00 0
Biyik: Yerel basının mücadelesi çok kıymetli

Kapaklı Anadolu Taş Fırın Restoran’da dün saat 14.00’de düzenlenen öğle yemeği programına; AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik’in yanı sıra İlçe Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Birimi Başkanı Mehmet Özdemir, Teşkilat Başkanı Emre İldiz ve gazeteciler katıldı.

 

“TEKİRDAĞ’DA YEREL BASININ ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜM”

 

Gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden İlçe Başkanı Recep Biyik, “Yaklaşık 1 yılı aşkın zamandır İlçe Başkanlığı görevi yapıyorum. 2007’de Tanıtım ve Medya Başkanı olarak yaklaşık 7 yıldır İstanbul teşkilatlarında görev yaptım. Dolayısıyla basın mensubu arkadaşlarımı meslektaşım olarak görüyorum. Bu nedenle sizler benim için yabancı değilsiniz, meslektaşımsınız. Sizlerle birlikte sizlerin problemlerini çözme noktasında beni bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak görebilirsiniz. Her zaman yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum. Büyükşehirlerde çok fazla yerel konusu konuşulmuyor. Buraya geldiğim zaman Tekirdağ’da yerel basının çok önemli olduğunu gördüm. Tekirdağ’da yerel basın yaptığı haberlerle kamuoyunu ciddi anlamda yönlendirebiliyor, yönetebiliyor. Bunu hem iyi bir şey hem de hassas bir terazi olarak kabul etmek gerekiyor. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek, doğru yönetmek, haber niteliği taşıyan bilgilerle donatmak, faydalı ve toplumu geliştiren, dönüştüren ve değişmesine yardımcı olan bir alan basın camiası, o yüzden de çok kıymetli. Ama beraberinde haber niteliği taşımayan ya da özgür basın formatından çıkarak, yanlı haberler yapıldığında birçok arkadaşım bundan zarar görebiliyor. Recep Biyik olarak beni meslektaşınız olarak kabul edin. Her zaman, hangi konuda olursa olsun düşüncelerimi, yaklaşımlarımı ifade etmekte sizlerle beraberim. Ne zaman bir konu varsa o konu ile alakalı fikrimi beyan etmekten imtina etmem. Siyaset yapıyoruz, bazı konularda belki yeteri kadar detaylı bilgi veremeyebiliriz ama şunu biliyorum ki birçok konuda sorulan sorulara bir cevabımız var. Her zaman bunu sizlerle birlikte kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmem, geri durmam. Tek isteğim ve tek arzum Kapaklı’nın geleceği” ifadelerini kullandı.

 

“GAYRET VE ÇABALARIMIZ DEVAM EDECEK”

 

Kapaklı’nın ilçe bazındaki problemlerine de değinen Biyik, “Kapaklı, çok hızlı göç almış ve almaya devam eden, özellikle ekonomik problemlerin olduğu şu günlerde daha fazla İstanbul’dan göç ile muhatap olacağını gördüğümüz bir ilçe. İş ve aş konusunda belki Kapaklı’nın bir avantajı olması dolayısıyla da insanların bu bölgeye gelip, yerleşmeleri noktasında daha hızlı bir sirkülasyon söz konusu. Avantajımız şu; Kapaklı 2019’dan sonra Cumhur İttifakı ile beraber Mustafa Çetin başkanımızın yönetiminde, AK Belediyecilik anlamında ortaya konulan yeni projeler ile bir şekilde değişime ve dönüşüme uğramaya devam ediyor. İnşallah biz de kamu yatırımlarının hızlı bir şekilde Kapaklı’ya kazandırılması noktasında başkanımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Ben 2024 seçimlerine gelindiği zaman Kapaklı’da çok büyük değişimler olacağını, çok büyük kazanımlar olacağını, eksik olan kamu yatırımlarının hem bizlerin hem belediye başkanımızın da çabalarıyla ciddi anlamda bir yere varacağını düşünüyorum. Bunun için çabalıyoruz, bunun için gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da bu gayret ve çabalarımız devam edecek. Biz AK Parti İlçe Başkanlığı olarak elimizden geldiği kadar bir ışık gördüğümüzde soluğu Ankara’da alıyoruz. Diyoruz ki; ‘buradan bir şey çıkarabilir miyiz?’ Bazen İl Başkanımızın organizasyonunda bazen bireysel olarak bakanlık organizasyonlarıyla bazen de Belediye Başkanımız ile beraber ayda en az birkaç defa Ankara’ya gidip geliyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Partimizin bu anlamda bize verdiği el kitabında ‘Ankara’yı şu kadar ziyaret edeceksiniz’ diye bir şey yok. Kapaklı’nın temel ihtiyaçlarını görüyoruz, bir an önce çözülmesi gerekenleri ve bu anlamda ilgili bakanlıklar ile görüşüyoruz” dedi.

 

“SAMİMİYİZ, SAMİMİ DAVRANIYORUZ”

 

Bir ışık gördüğümüzde soluğu Ankara’da alıp o hizmeti buraya nasıl getirebiliriz diye bunun peşinden koşmaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki biz samimiyiz, samimi davranıyoruz, samimiyetten ayrılmadan Kapaklının bilinir görünür 2014’ten bu yana var olan bir ilçe olmasından kaynaklı olarak Ankara’daki bakanlıklarda yeteri kadar tanınmadığını gördük. Ama eskisinden çok daha iyi bir noktaya ulaştık. Birçok proje peşinden gelecek. Adalet sarayı için uğraşıyoruz mesela. Belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi emniyet binamızın faaliyetleri başladı. Çerkezköy OSB’nin yapmış olduğu hastaneyle alakalı ufak bir gecikme yaşandı. Bir müteahhit değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde 2023’e kadar bitirmeyi planlıyoruz hastaneyi. Herkesin sorduğu Yıldızkent kavşağıyla alakalı Belediye Başkanımız da bilgi verdi. Bir itiraz süreci oldu ve neticelendi. Alan firmayla sözleşme yapıldı, yakın zamanda yer teslimi yapılarak onu da 2022’nin sonuna kadar Yıldızkent kavşağının o kronik probleminin de çözmüş olacağımızı düşünüyoruz. Nerede bir eksiklik görsek, çözüm üretilmesi gerektiğine inanıyorsak oraya odaklanıp, daha çok hizmet getirmek, daha çok Kapaklının sorunlarını çözmek noktasında çaba sarfedeceğiz. Bahse konu olan şey sadece hizmet odaklı, ’vatandaşın hayatını kolaylaştırsın’ düşüncesinden öte insan odaklı bakmak gerekiyor. İnsan odaklı bakışta ihtiyaç olan özellikle bizim ak belediyecilikte, sosyal belediyecilik dışında insanı geliştirmek, kaynaştırmak, kültürel zenginliklerden güzel bir harmoniyle Kapaklı bilincini oluşturmak için çaba sarfetmek gerekiyor. Bunun da eğitime verilen destek ve önemle olacağını düşünüyorum. Özellikle Milli eğitim yatırımlarının bu süreçte daha da artacağını düşünüyorum. Eğitime çok önem veren bir kaymakamımız var; Bayram Sağır. Kendisi İnşallah uzun yıllar Kapaklı’da kalır da başlatmış olduğu o hizmet kalitesini çocukların özellikle Milli Eğitim üzerinden bütçesini artırmak için çabaladığı birkaç projesi var. Onu hayata geçirebilirse o da Kapaklı’nın geleceğine ciddi anlamda bir yatırım olacağını düşünüyoruz. Çünkü en büyük yatırım, gençlere ve çocuklara yapılan yatırım. Belli bir seviyeye ulaştırabilirsek bir yüksekokul, bir üniversite beraberinde kaliteli, nitelikli eğitim olursa, kısaca Kapaklı’nın bir eğitim üssü olmasını sağlayabiliriz. En azından bizim dönemimizde, bizim çalıştığımız uğraştığımız dönemde, kazandırdıklarımızla ‘yapanlardan Allah razı olsun’ demesini sağlayabilirsek, çok mutlu olacağız” dedi.

 

“HER ŞEY İNANMAKLA BAŞLIYOR”

 

Kapaklı’nın bugününe, geleceğine iyi şeyler bırakarak görev süresini tamamlamak istediğini kaydeden Biyik, “Yaklaşık bir buçuk yıl gibi bir dönem kaldı. Hayırlısıyla o dönemi de hizmet odaklı tamamlayıp, sonraki süreçte de ‘Takdir büyüklerimizindir’ diyerek süreci noktalamak istiyoruz. Ben özellikle katılımlarınızdan dolayı, bizleri yalnız bırakmadığınızdan dolayı çalışan, üreten, aynı zamanda bu topluma bir şeyler vermek için çaba gösteren birçok yüzü tanıyoruz. Gerçekten çabalarınızı mücadelenizi görüyoruz, çok kıymetli. Önce habere koşuyorsunuz, matbaada bunun gazete haline getirmeye çalışıyorsunuz sonra bastığınız gazeteyi de alıp dağıtarak insanlara ulaştırıyorsunuz. Gerçekten çok kıymetli, normalde bu işi 3 kişi yapması gerekirken, yerel basında bu işi tek bir arkadaşımızın üstlenmesi aslında çok büyük bir tecrübenin bir parçası olması noktasında bir anlam ifade ediyor. İnşallah bu yereldeki katkılardan aldıkları bu dinamizmi, tecrübeyi, ulusalda farklı yerlere taşırlar da oralarda da kendilerine yer edinirler de biz de ‘ya ben arkadaşları tanıyordum, birlikte görev de yaptık’ ‘ne güzel ulusal çok izlenen bir televizyon kanalında program yapar hale geldiler’ diye biz de onlarla gurur duyup mutlu oluruz. Genç arkadaşlarımıza sesleniyorum ben, her şey inanmakla başlıyor. Kapaklı’nın geniş bir mozaiği var, genç arkadaşlarımızın Türkiye’yi gezmesine gerek kalmadan burada Kapaklı’nın geniş insan mozaiğinden yararlanarak tecrübe kazanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10