Ülger: Demokrasinin vazgeçilmezisiniz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeği programında Çerkezköy basını bir araya geldi.

Çerkezköy 11.01.2022 14:57:00 0
Ülger: Demokrasinin vazgeçilmezisiniz

Yalı Restoran’da önceki akşam saat 19.30’da düzenlenen akşam yemeğine, CHP Çerkezköy İlçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, CHP Çerkezköy Kadın Kolları yönetimi ile bölgedeki basın mensupları katılırken günün anısına pasta kesildi.

 

“SEKTÖR KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR”

 

Daha sonra konuşma gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, tüm basın çalışanlarına kolaylıklar dileyerek, “Mesai kavramı gözetmeksizin toplumun ortak sesi, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektesiniz. Yaptığınız mesleğin eleştiriye tahammülü olmadığı için de sektör kan kaybetmeye devam ediyor” dedi.

 

“GAZETELERİMİZ ZOR DURUMDA”

 

Ülger gazetelerin zor durumda olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Basın kartı iptal edilen, yayın yasakları, para cezaları, açılan davalar, gözaltılar, tutuklamalar, sansür, oto sansür artık günlük bir olay halini almış durumda. Gazetelerimiz zor durumda. Gazete maliyetini oluşturan başta kağıt olmak üzere tüm malzemelerin döviz cinsinden fiyatları artıyor. Dövizde bir nebze de olsa düşüş sağlanması diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde fiyatlara yansımadı” ifadelerini kullandı.

 

“DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİSİNİZ

 

Ülger sözlerine şöyle devam etti; “Ekonomik şartların ağırlaştığı günlerde bizleri habersiz bırakmayan gazeteciler demokrasinin vazgeçilmezisiniz. Demokrasinin dördüncü gücü olan ve her gün bizleri haberdar etmek için kendi hayatlarından feragat eden basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Çağdaş bir Türkiye için kalemiyle, klavyesiyle, fotoğraf makinesiyle, kamerasıyla emek veren doğru haberden ödün vermeyen tüm gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü şahsım ve örgütüm adına kutluyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10