Çerkezköy'e Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu kazandırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri projesi kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy O

Çerkezköy 11.01.2022 16:39:00 0
Çerkezköy

Dün saat 14.00’de düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu açılış törenine, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Taner Özmen, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri İsmail Apaydın ve Arif Zenginal ile okul müdürleri katıldı.

 

ÖĞRENCİ SAYISI 531’E YÜKSELDİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uyguladığı ve üzerinde durduğu Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Projesi hakkında bilgi veren yetkililer,  “Proje kapsamında ilçemizde 4 MTAL (Hacı Fahri ZÜMBÜL, Kızılpınar ÇPAL, Veliköy OSB MTAL, Veliköy MTAL) okulumuzda MEMP (Mesleki Eğitim Programı) açıldı. MEB'in yaygınlaştırma programı başlamadan önce ilçemizdeki Mesleki Eğitim öğrencisi sayısı 350 iken, 01 Aralık 2021 itibarı ile yapılan çalışmalar sonucu öğrenci sayısı 531'e yükselmiştir” denildi.

 

“ÜLKEDE ÜRETİM VE İSTİHDAMIN LOKOMOTİFİ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Mesleki Eğitim Merkezleri Toplu Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ülkede üretim ve istihdamın lokomotifi hâline gelen organize sanayi bölgelerinin bu projeyle eğitim alanında sorumluluk üstlendi” dedi.

 

“KABUĞUMUZU KIRMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; “Millet olarak uzun yıllardır kabuğumuzu kırmanın mücadelesini veriyoruz. Kültür ve medeniyet değerlerimizden kopmadan, özümüze ve benliğimize yabancılaşmadan dünyada hak ettiğimiz konuma gelmenin gayretindeyiz. Her ne kadar 2002'den itibaren tarihimizin en büyük ivmesini yakalamış olsak da Türkiye'nin kalkınma, sanayileşme ve üretim kabiliyetini artırma mücadelesi çok daha eskilere dayanır. Osmanlı'nın ilk önce askerî sahada hayata geçirdiği, daha sonra topluma, siyasete, eğitime, ekonomiye teşmil ettiği ıslahat ve reform çalışmalarının temelinde eski ihtişamını yeniden kazanma arayışları vardır. Bu süreçte yaşanan kesintisiz savaşlar sebebiyle çabalarımız sekteye uğrasa da modernleşme, sanayileşme ve kalkınma hamlelerimizi bir şekilde sürdürmeyi başardık” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10