Fabrika işçisi gençten, çocuklar için anlamlı yardım

Çerkezköy'de fabrikada işçi olarak çalışan hayırsever bir genç, geçtiğimiz günlerde bankadan aldığı promosyonla 30 çocuğu giydirdi. İlkokulu maddi imkansızlıklar içinde okuduğunu be

Çerkezköy 12.01.2022 17:17:00 0
Fabrika işçisi gençten, çocuklar için anlamlı yardım

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren BSH Fabrikasında mekanik bakım bölümünde çalışan hayırsever bir genç, bankadan aldığı 9 bin 500 TL’lik promosyon parasını ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcadı. Çerkezköy’de eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için anlamlı bir yardımda bulunan hayırsever genç, Gabralı İlkokulu’nda 4, İnci Narin İlkokulu’nda 10, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda 5, Mevlana İlkokulu’nda 5 öğrencinin yanı sıra 6 tane de ihtiyaç sahibi çocuk olmak üzere toplam 30 çocuğu giydirdi.

 

“NİHAL ÖĞRETMENİM BENİM HAYATIMDA DÖNÜM NOKTASI OLDU”

 

Bankadan aldığı promosyon parasını ihtiyaç sahibi öğrenciler için değerlendirmek istediğini belirten hayırsever genç, “Ben ilkokulda 3’üncı sınıftayken biz gerçekten ihtiyaç sahibiydik. Geçimizin biraz sıkıntılıydı. Kazağımın üstüne mavi önlüğümü giyip okula gidiyorduk. Üzerime giyecek montum yoktu. Ayakkabılarım kara lastikti. İlkokul öğretmenim Nihal Ayduk bunu fark etmiş, bize mont ve ayakkabı desteğinde bulundu. Benim o zamana kadar derslerim çok kötüydü, derslere kendimi veremiyordum. Sonrasında öğretmenimi üzecek hiçbir şey yapmak istemedik ve derslerime daha çok çalıştım. O, benim hayatımda dönüm noktası oldu. Yıllar önce Nihal Ayduk öğretmenim benim hayatıma dokundu. Şu anda Allah’a şükür durumumuz iyi. Yıllar önce Nihal öğretmenimin benim hayatıma dokunduğu gibi şimdi ben de imkanım ölçüsünde çocukların hayatına dokunmak istedim. Az da onla onlara katkım olabildiyse ne mutlu bana. Keşke daha fazla imkanımız olsa da daha fazla yardım edebilsek” dedi.

 

“KIŞIN ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN”

 

Başka bir fabrikada işçi olarak çalışan kardeşi ile birlikte “Kışın çocuklar üşümesin” düşüncesiyle 30 çocuğa mont ve ayakkabı yardımında bulunan hayırsever genç, öğrencilere yaptıkları bu anlamlı yardıma katkıda bulunan ve kendilerine destek olan Vize Giyim’in sahibi Atilla Dinç’e de teşekkür etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10