Atatürk'ün gençliği bu çaresizliği hak etmiyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şube Başkanı  Nigar Soyak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara'nın kaldığı cem

Çerkezköy 13.01.2022 12:55:00 0
Atatürk

Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan tıp öğrencisi Enes Kara'yla ilgili Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şube Başkanı  Nigar Soyak yazılı bir açıklama yaptı.

 

AİLEVİ VE TOPLUMSAL BASKIYLA KARARTILIYOR

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şube Başkanı  Nigar Soyak, “Bütün ümidim gençliktedir!” diyen büyük Atatürk’ün gençliği bu çaresizliği hak etmiyor! Türkiye Cumhuriyeti tarikatlar, şeyhler ve müritler ülkesi olmayacak! Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, 20 yaşındaki Enes Kara, kendi isteği ve özgür iradesi dışında ailesinin baskısıyla kaldığı cemaat yurdunda yaşamına son verdi. Ne acı ki Enes ilk değildi. Gençlerimizin kendilerini güvende hissetmedikleri; eğitim haklarının kısıtlandığı, barınma olanaklarının çok zorlaştığı ve en önemlisi yaşam haklarının hiçe sayıldığı bu ortamda, geleceğe dair umutları da siyasi çıkarlar, ekonomik sıkıntılar, ailevi ve toplumsal baskıyla karartılıyor” dedi.

 

DİMDİK ŞEKİLDE YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Soyak, “ Her geçen gün kararan geleceğimiz karşısında hepimiz derin üzüntü duyduğumuzu dile getiriyoruz ancak üzgün olmak artık yeterli değil! Tarikat ve cemaat yurtları derhal kapatılmalı; sosyal devlet, çağdaş ve parasız yurtları tüm öğrencilerin kullanımına sunmalıdır.  Cumhuriyet değerlerini yok sayan; çağdaş, laik ve demokratik toplum düzenini yok etmeye çalışan bu tarikat ve cemaat yapıları karşısında önce gençlerimizi ve sonra da geleceğimizi kaybediyoruz. Hekimlik gibi önemli bir mesleğin bile geleceğinin olmadığını düşündürten bu karanlık yapılara göz yumamayız. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, Büyük Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumaya; laik, bilimsel ve ücretsiz eğitimi savunmaya, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin dimdik şekilde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10