As: Lafla peynir ekmek teknesi yürümez

23 Ocak'ta gerçekleştirilecek Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren mevcut başkan Mustafa As Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde bulunan Ada k

Çerkezköy 14.01.2022 17:50:00 0
As: Lafla peynir ekmek teknesi yürümez

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Ada Kıraathanesinde gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yönetim kurulu üyeleri ve şoför esnafı katıldı.

RECEP ŞAHİN’İ ELEŞTİRDİ

Toplantıda şoför esnafını selamlayan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde kendisine rakip olan, bu dönemde de adaylardan Fikret Tanyeri’ye desteğini açıklayan Recep Şahin’i eleştirerek, “ Esnafın sorunlarını bilen, esnafımıza hizmetkar olmaya geliyoruz diyen iki arkadaşım bugüne kadar şoför esnafımıza ne gibi katkı sağladıklarını merak ediyorum. Bunu söylemelerini bekliyorum. G.M.P Mahalle muhtarı Recep Şahin arkadaşımız iki dönemdir seçim yarışına girdi ve kaybetti. Şimdi de seçimi kaybettikten sonra dört yıl boyunca hiçbir esnafın yanına uğramamış hal hatır sormamış, hiçbir sorununu paylaşmamış, seçimlere iki ay kala çıkıyor ben bu kişiyi destekliyorum diye beyanat veriyor” dedi.

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA KAÇ TANE TAKSİ DURAĞI OLDUĞUNU BİLMEZ

As, “ Önce bu arkadaş iddialı açıklamalar yapacağına, muhtarlık görevinden istifa edip Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası esnafına hizmet vereceğim deyip, cesareti varsa çıkıp aday olacak. Seçimleri kaybedip tekrar muhtarlığa da dönmeyecektir. Çünkü onu seçen mahalleliye de haksızlık etmektedir. O görevi de beğenmiyorsa, oturduğu koltuğu da işgal etmeyecek.Recep Şahin’in üzerine kayıtlı bir ticari araç dahi yoktur. Esnafın sorununu da nasıl çözeceğini de anlamış değilim. Kendisi Çerkezköy ve Kapaklı’da kaç tane taksi durağı olduğunu bilmez, 10 taksi durağının ismini bile sayamaz” dedi.

DERNEĞİN VARLIĞI BELLİ DEĞİL

Seçimdeki rakibi Fikret Tanyeri’ye de tepki gösteren As, “ Fikret Tanyeri hali hazırda Servis Araçları Sahipleri derneği başkanıdır. Varlığı, yokluğu belli olmayan bildiğim kadarıyla hiç üyesi kalmayan bir derneğin başkanlığını yapıyor. Zaten bu arkadaşımız bu dernekte başarı sağlasaydı, servisçi arkadaşların ikinci bir dernek kurmasına gerek kalmayacaktı. Şimdi de bu sorunları biliyorum ve çözüme kavuşturacağım diyor. Arkadaş dernek başkanı olduğun derneğin sorunlarını biliyor, çözeceksen kimse senin elini kolunu bağlamıyor, çözüm üretebilirsin” diye konuştu.

TANYERİ’Yİ HEDEF ALDI

As, “ Ben Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olduğum sürece bir kez gelip esnafımızın şu sorunu var dememiş, şimdi bunlara çözüm üreteceğini söylüyor. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Bunları söylerken esnafımız geçmişteki başarılarımıza bakacak, ona göre oyumuzu verecek diye düşünüyorum. Her konuşmasında şov yayıp çamur siyaseti yapmaya başladı. Ben ve yönetim kurulu arkadaşımızın korsan araç çalıştırdığını söylüyormuş. Gelin hep birlikte plakaları şikayet edelim. Çünkü senin dediğin gibi böyle bir şey yoktur. 2018 yılı Temmuz ayında hizmet aracımız elektrik aksamında yaşanan bir arıza nedeniyle Edirne otobanında seyir halinde iken alev alarak yandı. Biz araç içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadığına sevindik. Mala gelsin cana gelmesin dedik. Ama bu arkadaş maalesef bu konuyu devamlı gündeme getirip sanki kasıt varmış bir algı oluşturuyor. Birlik Başkanına haber verdiğimi söylüyor, tabi ki ona bildireceğim benim üst birliğim odur. Kalkıp Kanarya Sevenler Derneğine mi bilgi vereyim” diye konuştu.

 ESNAFIMIZ KAZANSIN İSTİYORUZ

As, “ Kendisi taksimetre ayarlarının pahalı olduğunu söylüyor. Madem ucuz yer bul getir. Şart değil başkan olması, gelsin en uygun yer neresi ise bize söylesin, bizlerde arkadaşlarımızı oraya yönlendirelim. Bizler oda olarak bunların çalışmasını yaptık ve en uygun olan ücret tarifeleri zaten uygulanmaktadır. Son olarak bizleri görev getirdiğiniz takdirde sorunları bilen, çözümü konusunda her zaman yanınızda olacağımızın sözünü vermek istiyorum. 23 Ocak tarihinde Çerkezköy Atatürk Kültür merkezinde yapılacak olan seçimli olağan genel kurulumuza hepinizi bekliyoruz. Seçimlerin sonunda esnafımız kazansın istiyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10