Gazeteci Şerif Baysalan basın ödülleri sahiplerini buldu

Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği tarafından Rahmetli Duayen Gazeteci Şerif Baysalan adına düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu. Haber fotoğrafı, Süleymanpaşa'da yaşam ve özel h

Tekirdağ 16.01.2022 14:40:00 0
Gazeteci Şerif Baysalan basın ödülleri sahiplerini buldu

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gazetecilere yönelik ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, NKÜ Rektörü Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal, Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın’ın yanı sıra, siyasi parti il başkanları ile ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

DERECEYE GİRENLERİN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programda ödül törenine geçildi. Özel haber kategorisinde birinci Anka Haber Ajansı muhabiri Ferhat Akgün olurken, Demirören Haber Ajansı muhabiri Mehmet Yirun ikinci, Anadolu Ajansı Muhabiri Uğur Arslan ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini ise Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun verdi.  Haber fotoğrafı kategorisinde yarışmanın birincisi İhlas Haber Ajansı Muhabiri Halil Dağ olurken,Avrupa Yakası Gazetesi Muhabiri İmdat Şahin ikinci, Gazete Arşiv Muhabiri İlkem Baydarlı ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ise ödülleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak takdim etti. Süleymanpaşa’da yaşam kategorisinde ise Mehmet Emre Bingül birinci, Ertan Dinç ikinci, Veysel Topçu ise üçüncü olurken, ödüllerini ise Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel takdim etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ
 

Yarışmaya destek veren sponsorlar ve jüri üyelerine de plaket takdim edilirken, gecede Gazeteci Şerif Baysalan’ın hayatının ele alındığı video gösterimi izlendi.Programda konuşan Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın, “Gazeteci Şerif Baysalan basın ödülleri programına hoş geldiniz. Bizler meslektaşlarımızın haklarını savunmak, yaşadığımız şehre değer katmak, gazeteci meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmek ve ahde vefa örneği sergileyerek büyüklerimizin isimlerini yaşatabilmek adına Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneğini kurduk. 2020 yılında ilk temellerini attığımız derneğimizin pandemi nedeniyle 2021 yılında kongresini gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldık. İlk kongremiz sonrasında direk üyelerimiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla sıkı bir şekilde çalışarak bu gece ki ilk etkinliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu gece yarışmamıza ismini veren, hayatı boyunca araştırmaları, kitapları ve yaptığı haberler ile Tekirdağ’a hizmet etmiş, hemen hemen her meslektaşımızın hayatına dokunmuş olan duayen gazeteci Şerif Baysalan ağabeyimizi anmak ve unutturmamak için düzenlemiş bulunuyoruz. 3 Kategoride düzenlediğimiz yarışmamıza 11 ilçeden gazeteci meslektaşlarımızın yanı sıra Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızın ilgisi de oldukça fazlaydı. Bu noktada bu etkinliğin düzenlenmesinde bizlere güç veren üyelerimize ve yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lafı çok fazla uzatmadan, bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde bizlere destek olan tüm destekçilerimize de teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

 

FARKLI OBJEKTİF AÇISI İLE ELE ALMIŞTIR

 

Gazeteci Şerif Baysalan’ın kızı Zeyno Hatipoğlu, bu geceyi babası adına düzenleyen Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneğine teşekkür etti. Hatipoğlu, “ Babam, tarih kültür, sanat ve tarihe olan duyarlılığı ile yayınladığı makale ve gazete kitaplarında kent kültürüne önem vermiştir. Yaşadığı şehrin kültürel mirasının izlerini sürmüştür. Farklılık gözetmeksizin, toplumun ve bireyin yararına olan konuları bir bütün olarak objektif bakış açısı ile ele almıştır. Çevre sorunlarını sürekli gündemde tutarak, çevre ile ilgili projeler geliştirilmesinde katkıda bulunmuştur. Hayrabolu’nun gömülü köprüsü onun ısrarcı haber anlayışının simgesi haline gelmiştir. 500 yıllık tarihi Osmanlı köprüsünün gün yüzüne çıkartılması için 40 yıla aşkın süre boyunca mücadelesini sürdürmüş. Bugün Hayrabolu Köprüsü halen çıkarılmayı bekliyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

Güzel bir gece hazırlayan dernek yönetimine teşekkür eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal, “ Şerif Baysalan’ı anlatmak zor. Gerçekten bunca gazeteci içerisinde hepimizden çok farklıydı. Hepimiz bir hayat mücadelesi içerisindeydik. Ama o sadece memleket sevdalısıydı” diye konuştu. Gecede konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “ Abdullah Yalçın bana geldiğinde çok mutlu olmuştum. Özellikle genç kardeşlerimizin bazı şeyleri farklı bir şekilde değerlendirebileceği, farklı bir misyon üstlenebileceği konusuna da inandırdı beni gerçekten. Bu akşam bence en güzel işlerinden birini yaptılar” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta geceyi düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerde her zaman basın mensuplarının yanlarında olacaklarını ifade ettiler.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10