Kaymakam Duru: Şiddete ve istismara hep birlikte dur diyelim

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Kurulu 2022 yılının ilk toplantısını Kaymakam Murat Duru Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Kadına yöneli

Çerkezköy 18.01.2022 11:26:00 0
Kaymakam Duru: Şiddete ve istismara hep birlikte dur diyelim

Çerkezköy Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Cumhuriyet Savcısı Sibel Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Sosyal Hizmet Müdürü Enver Demirel, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, SYDV Müdür vekili Muhammet Topal, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Filiz, RAM Müdürü Fırat Aydemir katıldı.

 

HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM

 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “ T.C. İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapılan protokol gereğince “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” çerçevesinde başkanlığımda “ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunun yanında ayrıca çocuğun ihmali ve istismarı ile ilgili toplantımızı Polisevi toplantı salonunda gerçekleştirdik.  Toplantımızda koordinasyon planı ve bakanlıklarımızın talimatları doğrultusunda bizlerde ilçemiz düzeyinde kadına yönelik şiddete ve her türlü çocuk istismarlarına karşı sıfır tolerans konusunda aldığımız kararları ve planları etkili ve kararlı bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız eş güdüm içerisinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da taviz vermeden uygulayacaklar. Biz de uygulamaların takibin sıkı bir şekilde yapacağız. Bu vesileyle sevgili dost ve kardeşlerim kadınlarımız ve çocuklarımız Allah’ın bizlere emanetleridir. Emanetin inancımızda ve kültürümüzde ne demek olduğu hepimizin malumudur. Toplumsal açıdan emanetlerimize lütfen ama lütfen hep beraber sahip çıkalım. Şiddette ve istismara hep beraber dur diyelim”dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10