Kursiyerlerin emekleri görücüye çıktı

Kapaaklı Belediyesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen Kapaklı Belediyesi Turizm Ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi'nin kapanışı ve proje kapsamında inşa edilen Emek Sepeti Ã?

Kapaklı 18.01.2022 16:57:00 0
Kursiyerlerin emekleri görücüye çıktı

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

 

HEDİYE OLARAK TAKDİM ETMEK İSTİYORUZ

 

Açılış öncesi konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Yöresel ürünler adı atında kurmuş olduğumuz bu proje Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz ve yüzde 70’i hibe olan bir projeydi. Kapaklı’ya kazandırdıktan kısa bir süre sonra ki ilk yıllarında pandemiyle geçen bir dönem vardı ama çok kısa bir süre içerisinde büyük ilgi ile karşılandı. Birçok kursiyer ablamız, bacımız, annemiz, engelli kardeşlerimizin de katılımıyla 300’e yakın kursiyerimizin el emeği göz nuru döktüğü bir işletme haline geldi.Kursiyerlerimizin yaptıkları ürünleri geçen yıl Pınar Bulvarı’nda yapılan şenlikte sergilemiştik. Bugün de burada Kültür Merkezimizde açılan sergide ürünleriyle beraber bir nebze daha destek veriyoruz. Büyük kitlelere ulaşarak bu ürünlerin satışından ailelerimizin kazanç sağlamasını hedefliyoruz.  14 Şubat ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yöresel ürünlerdeki hanımların ürünlerini belediye olarak satın alıp bunları biz bağış olarak, hediye olarak takdim etmek istiyoruz. Böylelikle belediyenin de bir katkısını kursiyerlerimize sağlamak istiyoruz.  Katkıda bulunan başta Kültür Müdürlüğümüz, sonrasında öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimize hepinize teşekkür ediyorum. Bu halkanın büyümesi ve daha büyük katılımların sağlanması için de sizin gayretlerinizin önemini arz etmek istiyorum” dedi.

 

21 OCAK’A KADAR AÇIK KALACAK

 

Konuşmanın ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini keserken, açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi. Açılışta Amigurumi Kursu, Filografi Kursu, Makrome Kursu, Seramik Kursu, Punch Nakışı Kursu, Resim Kursu, Çocuklar İçin Resim Kursu ve Kaligrafi Kursu kursiyerlerine sertifikaları verildi.  Yetkililer yüzlerce ürünün yer aldığı serginin 21 Ocak’a kadar açık kalacağını kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10