Vatandaşın mazgalla imtihanı

Çerkezköy Fevzi Paşa Mahallesinde aracıyla seyir halinde ilerleyen Veysel Erol isimli vatandaş, bir anda yoldaki mazgalın azizliğine uğradı. Yerinden çıkan mazgal aracın altına takılarak araçta maddi hasar mey

Çerkezköy 19.01.2022 15:59:00 0
Vatandaşın mazgalla imtihanı

Çerkezköy Fevzi Paşa Mahallesi Güveniş Caddesi üzerinde önceki akşam 21.00 sıralarında 59 AEL 655 plakalı aracıyla seyir halinde ilerleyen Veysel Erol’un aracına, bir anda yolda yerinden çıkan mazgal takılarak aracında maddi hasar oluştu. 

 

 “MAZGALLAR SÖKÜLÜP SÖKÜLÜP TEKRAR YAPILIYOR”

 

2 ay önce bu yolun yapıldığını, mazgalların yapıldıktan sonra sökülüp tekrar yapıldığını kaydeden mazgalzede sürücü Veysel Erol, “Bu mazgal yapılalı daha iki ay olmadı. 100 metre ileride esnafım buradan her gün 10 kez geçiyorum. Bu mazgallar yapıldıktan sonra en az 3-4 kez sökülüp yapıldı ama maalesef iş bilmez insanların yaptığı iş bu kadar oluyor. Yaklaşık bir saattir buraya yetkililerin gelip önlem almasını bekliyoruz. Ama gelen giden yok.Biz bir taraftan başımıza gelen kazayla uğraşırken,bizim başımıza gelen kaza bir başkasının başına gelmesin diye bir taraftan da yetkililerin yapması gereken işi yaparak burada güvenlik önlemi alıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

“KALİTELİ İŞ YAPMAK BU KADAR ZOR OLMAMALI”

 

Çerkezköy’de belediyenin müteahhitlere havale ettiği birçok işte benzer kazaların meydana geldiğini kaydeden Veysel Erol, “Yol yapıyorsunuz yol çöküyor, mazgal koyuyorsunuz mazgal yerinden fırlıyor, bu işler bu kadar basit bu kadar ucuz olmamalı, halka hizmet ederken kaliteli iş yapmak bu kadar zor olmamalı. Çerkezköy Belediyesi görsel olarak her şeyin iyisini yapıyor ama maalesef işlevsel olarak gördüğünüz gibi sıkıntılar çıkıyor. Bu kaza çok daha ağır sonuçlar doğuran bir olaya sebebiyet verebilirdi neyse ki gelen mala geldi ama yetkililer olay yerine halen gelmedi” dedi.

 

“‘MAZGALZEDE’ OLDUK”

 

 Bu işleri denetleyen birinin olup olmadığını merak ettiğini ifade eden Erol, “Bu paralar halkın cebinden çıkıyor bu yollar yapılırken 2 aydır biz dükkanımıza giremedik sonra da mazgalzede olduk. Bu işlerin bir denetleyeni, bir kontrol edeni, bir bakanı, bir görevlisi bir yetkilisi yok mu? El vicdan, vicdanım sızlıyor burada ben bir vatandaş olarak kendi başıma gelen kazadan ziyade bir başka vatandaşın burnu kanamasın diye bekliyorum” diye konuştu.

 

“YETKİLİ KİŞİ HER KİM İSE GELİP BURADA VATANDAŞIN YANINDA OLMALI”

 

Yetkililere çağrıda bulunan Erol,“Bu yolun denetleyicisi, sorumlusu kimse Allah rızası için gelip bir denetlesinler biz bunlara hizmet etsin diye vatandaş olarak yanlarındayız onlar da vatandaşın bu halini görsünler acısınlar. Ben bu saatte işten geliyorum ekmeğimin peşindeyim çektiğim eziyete rezilliğe bakın. Yetkili kişi her kim ise evinde sıcak yatağında yatmamalı, gelip burada vatandaşın yanında olmalı. Halkın sesini duyu. Daha ağır şeyler söylerim de dilim el vermiyor, el vicdan diyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10