Şahin: UKOME'nin her kararında neden sessiz kaldığını anlatsın

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde adaylardan Fikret Tanyeri'nin listesinde yer alan G.M.KP Mahalle muhtarı Recep Şahin geçtiğimiz günlerde kendisi

Çerkezköy 21.01.2022 18:18:00 0
Şahin: UKOME

Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması gerçekleştiren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde kendisine rakip olan, bu dönemde de adaylardan Fikret Tanyeri’ye desteğini açıklayan Recep Şahin’i eleştirmiş, “ Esnafın sorunlarını bilen, esnafımıza hizmetkar olmaya geliyoruz diyen iki arkadaşım bugüne kadar şoför esnafımıza ne gibi katkı sağladıklarını merak ediyorum. Bunu söylemelerini bekliyorum. G.M.P Mahalle muhtarı Recep Şahin arkadaşımız iki dönemdir seçim yarışına girdi ve kaybetti. Şimdi de seçimi kaybettikten sonra dört yıl boyunca hiçbir esnafın yanına uğramamış hal hatır sormamış, hiçbir sorununu paylaşmamış, seçimlere iki ay kala çıkıyor ben bu kişiyi destekliyorum diye beyanat veriyor. Önce bu arkadaş iddialı açıklamalar yapacağına, muhtarlık görevinden istifa edip Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası esnafına hizmet vereceğim deyip, cesareti varsa çıkıp aday olacak. Seçimleri kaybedip tekrar muhtarlığa da dönmeyecektir. Çünkü onu seçen mahalleliye de haksızlık etmektedir. O görevi de beğenmiyorsa, oturduğu koltuğu da işgal etmeyecek. Recep Şahin’in üzerine kayıtlı bir ticari araç dahi yoktur. Esnafın sorununu da nasıl çözeceğini de anlamış değilim. Kendisi Çerkezköy ve Kapaklı’da kaç tane taksi durağı olduğunu bilmez, 10 taksi durağının ismini bile sayamaz” ifadelerini kullandı.

 

KENDİSİNİ TEBRİK ETMİŞİMDİR

 

Kendisini eleştiren As’a cevap veren G.M.K.P Mahalle muhtarı Recep Şahin, “ Öncelikle geçen Cuma günü bir kahvede yapılan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleriyle ilgili toplantıda mevcut başkan Mustafa As’ın özel hayatım, mal varlığım, makamım ve özgür irademle aldığım kararlara yorum yapmasını bundan sonraki hayatım ile ilgili alacağım kararlar için fikir üretmesini esefle kınıyorum. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Herkes istediği kişiye destek verebilir. Geçen seçimlerde başkanlık için birbirimize rakip olduğumuzda dahi Mustafa As şahsiyetiyle özel hayatıyla veya verdiği kararlarla ilgili konuşmadım. Hiç kimse içinde konuşmayacağım. Seçimi kaybettikten sonra hemen gidip kendisini tebrik ederek başarılar diledim. Her daim kendisine saygı gösterdim. Sonuç olarak başkanlıktaki rakibi Fikret Tanyeri’dir. Şahsıma karşı olan öfke ve tepkinin sebebi, kendisinin yanında olmayıp rakip adayı desteklemem olduğu aşikardır” diye konuştu.

 

UKOME’NİN HER KARARINDA NEDEN SESSİZ KALDIĞINI ANLATSIN

 

Şahin, “ Böyle toplantıların bilgi alışverişlerinin yapıldığı, fikirlerin beyan edildiği, yapılan hizmetlerin veya yapılamayan hizmetlerin çözüm önerilerinin konuşulduğu bir topluluk yeri olması gerekiyor. Mustafa As, benim özel hayatımla ilgili aldığım kararlarla ilgili konuşacağına UKOME toplantılarında odamız adına neden bir temsilcimizin olmadığını, üyelerin zararına alınan kararlara neden sessiz kaldığını sadece mesaj atarak birlik odasından öğrenen son kişinin kendisi olduğunu, UKOME’nin her kararında neden sessiz kaldığını anlatsın. 4 yıl önce üye arkadaşlarımızın gözlerinin içine baka baka verdiği tesis yapma sözünü ve TÜVTÜRK sözünü neden tutmadığını seçimlerde yine aynı vaatleri tekrar neden gündemine aldığını anlatsın. Dört yıl önce seçime iki gün kala alel acele bir UKOME biriminin seçim malzemesi yapılarak Çerkezköy’e getirenin kendisi olmadığını, UKOME biriminin Çerkezköy’e kurulmasını sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay olduğunu ama kendisi getirmiş gibi sahiplendiğini anlatsın. Kapaklı ve mahallelerinde ki üyelerin hizmet alması için Kapaklı'ya neden bir şoförler odası şubesi  yada UKOME birimi kurmadığını bu yüzden üyelerin işlemlerini yapabilmek için işlerini bırakıp neden Tekirdağ’a ve Çerkezköy’e mecbur bıraktığını anlatsın” dedi.

 

ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

 

Şahin, “ Birlik ve beraberlikten bahseden Mustafa As, Kapaklı ve mahallerinde kendine yakın gördüğü yeni kayıt üyelerin ikametleri ikametgahını Çerkezköy'e aldırmalarını önererek kayıtlarını Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odasına düşmesini sağlayarak nasıl ayrımcılık yaptığının örneklerinden sadece bir tanesi olan eski yönetimdeki arkadaşları nasıl kayırdığını anlatsın. Hizmet aracının  il dışında odayla yakından uzaktan ilgisi olmayan, üyeliği bile bulunmayan şahıs tarafından kullanılırken nasıl yandığını anlatsın. Hizmet aracının orada ne işinin olduğunu ve bu şahsın aracı kullanmasına neden müsaade ettiğini anlatsın. Başkan Yardımcısınin da ortağı olduğu bahsi geçen özel şahsın eşinin adına kayıtlı kurtarıcıyla çalışırken kendi sosyal medya hesabından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası çalışıyor başlığı altında paylaştığı resim bu konunun gerçekliğinin göstergesidir” diye konuştu.

 

ENTRİKALAR ÇEVİRMİŞTİR

 

Şahin,” Pandemi döneminde kendisinin Başkan yardımcısının ve yönetiminde bulunun birkaç arkadaşının korsan diye tabir edilen araçlarla çalışmak yerine bu araçları çalıştırmayıp o araçların yerine arabaları yatan üyelerimize neden iş vermediğini anlatsın. Kendi araçlarında neden 69 yaş üstü şoför çalıştırdığını ve çalıştırmaya kalkan üyeleri şikayet ederek nasıl cezalar yazdırdığını anlatsın.2014  yılında yapılan seçimlerde listesinde olduğu ve iki yıl birlikte görev yaptığı Yaşar Kuş başkanın başına gelen üzücü ve talihsiz durumu fırsat bilip mevki ve makam uğruna şimdiki yönetiminde yer alan bazı arkadaşlarıyla birlikte ceza evinde bulunan Yaşar Kuş başkanın arkasından nasıl entrikalar çevirerek başkanlığı ele geçirdiğini, elinden aldığını, bu süre zarfında yol arkadaşları Yaşar Kuş başkanın sayesinde bıraktığını, maaşı almasına rağmen vefa örneği gösterip Yaşar Kuş başkanın cezaevine giderken kendisine ve yönetimine emanet etmesiyle ailesini, çoluk çocuğunun halini hatırını bir şeylere ihtiyaçlarının olup olmadığını neden sormadığını, sadece bir aylık maaşıyla bile olsa halen odamız üyesi olan ailesinin başında bulunmayan eski başkan Yaşar Kuş’un ailesine maddi ve manevi olarak neden yardımda bulunmadığını, neden destek olmadığını, onları kaderleriyle nasıl baş başa bıraktığını anlatsın. En yakın arkadaşına ve zor durumda olan ailesine dahi sahip çıkmayan As, üyelerine nasıl sahip çıkabileceği merak konusudur. Takdiri oda üyelerimize bırakıyorum. Mustafa As başkanın şahsıma karşı yapmış olduğu söylemlerine üzüldüğümü ve kırıldığım içim kamuoyu ile bu konuları paylaşma zarureti ihtiyacı duydum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10