Akay: Biz bu toprakları korumakla yükümlüyüz

Ergene'ye bağlı Karamehmet Mahallesi Marmaracık Mevkii'nde bulunan 2 milyon 800 bin metrekare alanda kurulmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne karşı Tekirdağ'daki 12 belediye başkan?

Çerkezköy 25.01.2022 17:18:00 0
Akay: Biz bu toprakları korumakla yükümlüyüz

Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve diğer ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

12 BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI

 

12 Belediye Başkanı adına ortak basın açıklaması metnini okuyan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Biz İl genelindeki 12 Belediye Başkanı olarak sanayicimizin, yatırımcımızın, havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkmak kaydıyla her türlü yatırımının yanındayız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Bugün buraya gelmemizin asli sebebi olan 14 Nisan 2021 Büyükşehir Belediye Meclisimizin, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı ve Ergene Havza Koruma Eylem Planı’nın ana kararlarıyla örtüşen eldeki verilere göre Ergenemizde yeni organize sanayi bölgesi ihtiyacının olmadığı hususunu hiçbir siyasi reflekse girmeden dillendirmek için buradayız” dedi.

 

HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Ergene’de mevcutta 4 Organize Sanayi Bölgesinin bulunduğunu ifade eden Yüksel, “OSB’lerimizin doluluk oranı ortalama yüzde 50’dir. Mevcut kurulmak istenen OSB’deki yatırımcılarımız, yüzde 50 doluluk oranı olan herhangi bir OSB’mizde yukarıda belirttiğimiz gibi havamızı, suyumuzu, toprağımızı koruyacak, ilçemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü yatırımı yapabilir. Biz 12 Belediye Başkanı olarak bu yatırımları, yatırımcıyı destekleriz. Sonuç olarak halihazırda devam eden mahkeme süreçlerinin hep birlikte takipçisi olacağız. Bu konuda hemşerilerimizle, doğamıza yönelik üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

BİZ BU TOPRAKLARI KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ

 

Çerkezköy Haber Gazetesinin canlı yayına katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün burada buluşma amacımız şudur. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 14 Nisan 2021 tarihinde bir karar aldık. Ne dedik meclis kararında. Tekirdağ sınırlarında 13 OSB, Ergene sınırları içinde de 4 OSB var. Doluluk oranları yüzde 50 civarında. Dolayısıyla doluluk oranı yüzde 50’lerdeyken, sizin bugün 2 milyon 800 bin metrekarelik bir tarım alanında Plastik OSB kurmanızı istemiyoruz dedik. Biz bu toprakları korumakla yükümlüyüz dedik” diye konuştu.

 

ÇOK ANLAMLI VE ÇOK KIYMETLİ BİR FOTOĞRAF VERDİK

 

Akay, “Tekirdağ bir sanayi kentidir, Tekirdağ bir tarım kentidir. Sanayinin yapılabilme alanları 25 binlik planlarda belirlenmiştir. OSB alanları sanayinin yapılabilme alanlarıdır. Biz yatırımcının bu alanlarda yatırımlar yapmasını destekliyoruz. Ancak OSB dışındaki parsellerde, Ergene sınırlarında 250’ye yakın sanayi kuruluşunun, plastik sanayisinin tarım toprakları üzerine inşa edilmesini istemediğimizi ifade ediyoruz. Bu süreçlerin hukuki mücadelesi devam ediyor. Tüm belediyeler bu konuda bir refleks ortaya koydu. Biz bugün siyasetin tüm reflekslerini bir kenara koyarak çok anlamlı ve çok kıymetli bir fotoğraf verdik. Tekirdağ’ın 12 Belediye Başkanı bu konuda aynı şeyi düşündüğünü bir metin ile ifade etti. Biz bu anlamdaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

Videolu haber için lütfen tıklayınız


0282 726 91 91
0282 747 65 10