Lojmanlar tarih oldu

Depreme dayanaksız olduğu için boşaltılan ve geçtiğimiz yıllarda 4 bloğu yıkılan astsubay lojmanlarının kalan 2 bloğu da yıkıldı.

Çerkezköy 25.01.2022 17:32:00 0
Lojmanlar tarih oldu

Depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan ve Çerkezköy Belediyesi’nin Kentpark projelerine dahil edilmesi için Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) kendilerine alanın tahsisini istediği Altıyol Kavşağı’ndaki askeri lojman binalarının yıkımına önceki gün başlarken, son iki bloğun da yıkılmasıyla birlikte astsubay lojmanları tarih oldu.

 

YIKIMA PAZARTESİ BAŞLANDI

 

4 bloğun ruhsatsız olduğu, 2 bloğun ise deprem testini geçmediği söz konusu alanın Çerkezköy’e kazandırıldığı takdirde trafiği rahatlatacağı ve yeni yaşam alanı yaratma konusunda Çerkezköy’ün önünü açacağını her platformda belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, konuyla alakalı bakanlıkla bir çok yazışma yapmıştı. Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Blokların yıkılmasıyla birlikte bakanlıktan tahsisi beklemekteyiz. Buradaki alanı Kent Parka kazandırmayı hedefliyoruz.  Çerkezköy’ün yıllardır bu alana ihtiyacı olduğunu her platformda belirtiyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10