Türk-Büro-Sen Tekirdağ Şubesi'nden o saldırıya tepki

Türk-Büro-Sen Tekirdağ Şubesi tarafından geçtiğimiz günlerde Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğünde bir memurun şiddete maruz kalmasına tepki göstererek yazılı bir basın açıklamasÄ

Çerkezköy 26.01.2022 14:52:00 0
Türk-Büro-Sen Tekirdağ Şubesi

Çerkezköy Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Türk-Büro-Sen Tekirdağ Şube  Başkan Yardımcısı Vedat Deniz, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, sendika üyeleri, muhtarlar ve İlçe Nüfus Müdürlüğü çalışanları katıldı.

 

ŞİDDDETLE KINIYORUZ

 

Basın açıklamasını okuyan Türk-Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkan Yardımcısı Vedat Deniz, “ 21 Ocak günü Çerkezköy Nüfus Müdürlüğünde görevini yapan bir bayan memur arkadaşımıza yapılan sözlü, küfürlü şiddet ve sonrasında olaya müdahale eden memur arkadaşlarımıza karşı yapılan çirkin fiziksel şiddet eylemini, tüm kamu çalışanları adına Türk Büro- Sen Tekirdağ İl yönetimi olarak kınıyoruz. Bilindiği üzere kamu görevlileri devletin temsilcisi ve aynı zamanda devletin vatandaşa görünen yüzüdür. Devlet memurları vatandaşların iş ve işlemlerini bağlı bulundukları kurumların tabi olduğu kanunlar, yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde kendilerine verilen yetkiler dahilinde değerlendirmekte, vatandaşların taleplerini mevzuatlar çerçevesinde ve yasal dayanaklar dahilinde yerine getirmeye çalışmaktadırlar” dedi.

 

ASLA HAKLI GÖSTERİLEMEZ

 

Deniz, “ Gün geçmiyor ki, yeni ve içimizi acıtan, memurlara karşı şiddet olayları karşımıza çıkmasın.Bu şiddet olayları bir gün sağlıkçılarda, bir gün eğitimcilerde, bir gün diğer kurum çalışanlarında vücut bulmakta, hemen her gün ulusal medyada dahi birçok haberle birlikte yerini almaktadır. Şiddetin, toplumun her kesiminde ve kamusal yaşamın her alanında ortadan kaldırılması için doğru politikaların üretilmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Her olayda olduğu gibi yaşanan bu çirkin saldın da da sosyal medyada çeşitli yorumlar yapılmış, yapılan yorumların bir kısmında, saldırganın çirkin eylemi haklı gösterilmek istenilmiştir. Oysaki şiddet kime ne sebeple yapılmış olursa olsun kabul edilemeyeceği gibi, hele ki bir devlet kurumunda bir devlet görevlisine karşı yapılmış olması her ne sebeple olursa olsun asla haklı gösterilemez” dedi.

 

BİR ARKADAŞIMIZIN DAHİ KILINA ZARAR GELMESİNİ İSTEMİYORUZ

 

Deniz, “ Şiddet ne kadar insan onurunu zedeleyici bir durum ise, şiddete maruz kalan sırf bir devlet memuru olduğu için, devletten intikam alırcasına onu haklı görmek ve bu yönde yorumlarda bulunmak da o denli onur kırıcı bir durumdur. Aslında yaşanan olayla ilgili hiçbir bilgisi ve öngörüsü olmadan insafsızca yorum yazanlar, zihniyetlerini ve karakterlerini ortaya koymaktadır. Artık bir memur arkadaşımızın kılına dahi zarar gelmesini istemiyoruz, artık şiddet failinin serbest bırakıldığını görmek istemiyoruz ve bir suçun daha cezasız kaldığına şahit olmak istemiyoruz. Ülkemizdeki şiddet iklimi ve faillere yönelik cezasızlık şiddeti körüklemekte, faillere verilen bu tavizler, yaşanabilecek bir sonraki olaya zemin hazırlamaktadır. Yaşanan bu çirkin saldırının tekrarlanmaması adına, Türk Büro- Sen olarak, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından da bilinmesini isteriz. Bize destek veren tüm memur ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

DARP EDİLEN MEMURDA AÇIKLAMADA YER ALDI

 

Basın açıklamasında E.C tarafından darp edilen memur C.K’da yer alırken, sendika üyeleri ‘ memura uzanan eller kırılsın’ diyerek yaşanan bu duruma tepki gösterdiler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10