Grup sayısı 15'e, meclis üyesi sayısı 42'ye çıkarıldı

Aktif 5 bin 300'e yakın üyesi ile Çerkezköy'deki en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine yönelik adaylar birer ikişer boy göster

Çerkezköy 27.01.2022 17:00:00 0
Grup sayısı 15

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayında gerçekleştirdiği meclis toplantısında üye sayısındaki artışla birlikte 12 olan meslek grubu sayısının 15’e çıkarılması kararını almıştı. Yeni gruplarla birlikte 33 olan meclis üyesi sayısı 42 çıkarken, 5 bin 300’e yakın üyesi bulunan ÇTSO’da seçimlerin ise 2022 Ekim veya Kasım ayında yapılması bekleniyor. Seçimlere resmi olarak ilk adaylığını açıklayan Ömer Karadeniz’in yanı sıra Rahmi Yılmaz ve mevcut Başkan Süleyman Kozuva’nın da yeniden başkanlık için aday olacağı iş dünyasında konuşulsa da önümüzdeki günlerde listelerin değil, grupların yarışacağı tahmin ediliyor.

 

12’DEN 15’E ÇIKTI

 

Bazı gruplarda üye sayısının artmasıyla grupların sektörel ve daha etkin verimli çalışabilmeleri için temsil imkanlarının artabilmesi için ÇTSO’da 12 olan grup sayısının 15’e çıktığı kaydedilirken, 6. Grup’ta yer alan pastaneciler, cafe hizmetleri, oteller, restaurantlar, hastaneler, catering hizmetleri, gazete-dergi basın yayın hizmetleri 14. Grup’a kaydırıldı. Öte yandan özel güvenlik hizmetleri, özel eğitim kurumları, sağlık hizmetleri, kreşler, sanatsal ve sportif faaliyetler, eğlence mekanları, insan kaynakları ve danışmanlık hizmetleri ise 6. Grup’ta kaldı.

 

1’İNCİ GRUPTAN 13’ÜNCÜ GRUBA KAYDIRILDILAR

 

1.Grup’ta fırıncılar, gıda imalatı ürün yetiştiricileri kalırken, bu grupta yer alan gıda ürünlerinin toptan ve perakende ticaretini yapan firmalar ise 13. Grup’ta yer alacak. Çerkezköy’de artan sanayici sayısına göre 7 ve 8. Gruplarda yer alan sanayiciler için 15. Grup oluşturuldu. Elektronik, elektrik, makine imalatı, mobilya, cam, seramik, kağıt ve ahşap ürünleri imalatı yapanlar yeni kurulan 15. Grup’ta Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde temsil edilip, önümüzdeki seçimlerde bu gruplardan oy kullanacaklar. Yeni gruplarda yer alacak firmalar ilk yapılacak oda seçimlerinde temsilci seçme ve seçilme hakkına sahip olacaklar.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10