Balıkçı tezgahlarında hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor

Geçtiğimiz haftalarda Gürcistan açıklarına giden ve artık Türkiye açıklarına geri dönen hamsi ve istavrit balıkçı tezgahlarını şenlendirerek balıkçıların yüzünü güldürdü.

Çerkezköy 28.01.2022 14:38:00 0
Balıkçı tezgahlarında hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor

Kar yağışının geçtiğimiz hafta ülkemizde etkili olması balık tezgahlarına da olumlu yansıdı. Gürcistan’a kaçan hamsi kar yağışıyla birlikte yeniden Karadeniz’e dönerken hem hamsi hem de diğer balık çeşitleri tezgahları şenlendirdi.

 

BALIK TEZGAHLARINA TALEP ARTIYOR

 

Tavuk ve et fiyatlarındaki artışın ardından vatandaşların balık tezgahlarına talepleri de artıyor. Karadeniz’e gelen balıkların artışından balık tezgahlarındaki fiyatların et ve tavuk fiyatlarına oranla daha cazip olması balığa talebi arttırdı.

 

“İNSANLARIN TALEPLERİ DE YÜKSELDİ”

 

Hamsinin geçiş mevsiminin şu an olduğunu ve yaklaşık bir haftadır hamsi bolluğu yaşandığını kaydeden, Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, “İstavrit bolluğu var, hamsi ve istavritte bir bolluk olduğu için insanların talepleri de yükseldi. Hamsilerin mevsimi şu anda” dedi.

 

HEM BOYLU HEM LEZZETLİ

 

Cenk Diş, soğuk havaların ve mevsim geçişlerinin etkisiyle hamsi geçişinin başladığını da belirterek, “Hamsinin mevsimi hem boylu hem lezzetli bu aralar” dedi. Diş, 15-20 gün balık tezgahlarının böyle devam edeceğini belirtti. 

 

“BOL OLDUĞU İÇİN FİYATLARA DA YANSIYOR”

 

Et ve tavuk fiyatlarının artmasıyla balığa olan rağbetin yükseldiğini de sözlerine ekleyen Cenk Diş, “ Talep çok fazla şu an. Geçen yıl ve bu yıl arasında fiyat farkımız yok. Aynıyız şu anda. Talep geçen seneye oranla daha fazla olmaya başladı. Et ve balığın yükselmesiyle birlikte. Balık Karadeniz’de şu an. Çok bol olduğu için şu an fiyatlara yansıyor. İnsanlar da talep ediyor” ifadelerini kullandı.

 

İŞTE BALIK FİYATLARI

 

Balıkçı tezgahlarında istavrit 25 TL, hamsi 25 TL, çinekop 120 TL cupra levrek 35 TL mezgit 30 TL, uskumru 25 TL, kefal 25 TL’den satılıyor.

Haber/Faik Onur KAYA

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10