Belediye personeline ilkyardım eğitimi verildi

Ergene Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün İş sağlığı ve İş güvenliği kapsamında acil durum ekiplerinde görevli belediye personeline ilkyardım eğitimi verildi. Ergene Bele

Ergene 28.01.2022 14:49:00 0
Belediye personeline ilkyardım eğitimi verildi

İş sağlığı ve güvenliği yasası ile birlikte iş yerlerinde ve kamu kurum kuruluşlarına kanun ve yönetmeliklerde belirlenen zorunluluklar getirilmişti. İş sağlığı ve güvenliği yasası gereğince Ergene Belediyesinde görevli personele iş güvenliği uzmanları tarafından ilkyardım eğitimi verildi.

 

İŞÇİ VE MEMUR PERSONELE VERİLDİ

 

Ergene Belediyesi bünyesinde çalışan işçi ve memur personele eğitimler sürecinde, temel ilkyardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, yanık, sıcak çarpması ve burkulmalarda ilkyardım, kırık, çıkık, bilinç bozukluklarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilkyardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmalarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, hasta ve yaralı taşıma teknikleri hakkında eğitimler verildiği kaydedildi.

 

“TOPLUMUN TÜM KATMANLARINA YAYILMASINI ÖNEMSİYORUZ”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesinde çalışan personelin bu tür eğitimler almasının önemine değinerek, “Belediyemizde çalışan personelimiz için çok faydalı olacağını düşündüğümüz ilkyardım eğitimleri almaları için organize ettik. İlkyardım konusunda hassasiyetin, toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemsiyoruz. Toplumun bu konuda bilgili olarak ilkyardım uygulaması çok önemlidir. İnşallah eğitimi alan personelimiz öğrendiklerini uygulayacakları anlatı yaşamazlar.  Ancak her ne olursa olsun bilinçli kurtarmacı olmak en önemlisidir” dedi.

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10