Çorlu Belediyesinden sahipsiz canlılara destek

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri soğuk havalarda sokaktaki sahipsiz canlıların yanında olmaya devam ediyor. Sokaktaki sahipsiz canlılara yönelik yapılan çalışmalarla Çorlu Belediyesi Geçici

Çorlu 28.01.2022 15:34:00 0
Çorlu Belediyesinden sahipsiz canlılara destek

Sokaktaki sahipsiz hayvanlar aç kalmasın diye belirli besleme noktalarına kuru mama bırakan ekipler ayrıca hasta ve yaralı hayvanları da bakımevine götürerek tedavilerini sürdürüyor. Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri soğuk havaların insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de tehlike oluşturduğunun altını çizerek, “Çorlu’da hava sıcaklıklarının gece -10 derecelere kadar düşmesi sonucu sokakta kalan hayvanlar için şartlar zorlaşıyor. Hava sıcaklıkları gündüz 0 derecenin üzerine çıkmadığında ise hayvanlar su bulamıyor. Uzmanlar çok soğuk havalarda hasta hayvanların ölebileceğini; aç ve susuz kalan köpeklerin 17 saat, kedilerin ise yalnızca 6 saat gibi kısa bir sürede donabileceğini belirtiyor” ifadelerini kullandı.

 

“ARAÇLARA BİNMEDEN ÖNCE KAPUT KONTROL EDİLMELİ”

 

Havaların soğumasıyla birlikte bakımevine bildirilen hasta hayvan sayısında da artış olduğunu söyleyen yetkililer, “Bu durum ısınmak amacıyla kedilerin araba motorlarına girmesi ve arabaların zemindeki don sebebiyle durma mesafelerinin uzamasından kaynaklanıyor. Araçlarımıza binmeden önce kaputa vurarak içeride kedi olup olmadığını kontrol etmeli trafikte daha dikkatli olmalıyız” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKARSAK ONLARI KURTARABİLİRİZ”

 

Yetkililer tarafından tüm bu nedenlerden dolayı sokak hayvanlarına karşı soğuk kış günlerinde daha duyarlı olunması gerektiğini belirtilerek “Etrafımızdaki sokak hayvanlarına mama ve su bırakmayı ihmal etmeyelim. Binlerce hayvanın yaşadığı şehrimizde toplum olarak bu konuda bilinçli davranırsak daha çok sokak hayvanına hep birlikte sahip çıkabilir ve onların yaşamını kurtarabiliriz” ifadelerine yer verildi.

 

BESLEME NOKTALARINA MAMA TAKVİYESİ YAPILDI

 

Sokaktaki sahipsiz canlılara yönelik çalışmalarıyla takdir toplayan Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri sokaktaki sahipsiz hayvanların can güvenliğini tehdit eden soğuk havalara karşı önlem aldı. Besleme noktalarındaki mama kaplarına su ve kuru mama bırakan Geçici Hayvan Bakımevi yetkililerine Belediye Başkan Vekili Oya Asıl Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk de eşlik etti.

 Haber / Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10