Tekirdağ bayrama hazır

Tekirdağ Belediyesi Kurban Bayramı öncesi bayram hazırlıklarını tamamladı.

Tekirdağ 4.11.2011 20:45:00 0
Tekirdağ bayrama hazır

“HİJYENE ÖNEM VERİYORUZ”

Yaklaşan Kurban Bayramı için kurban kesim yerlerinin oluşturulduğunu ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, kesim alanlarında hijyene önem verdiklerini söyledi. Tekirdağ Belediyesinin, Kurban Bayramı'nda Valilik ve Müftülük ile komisyon oluşturduğunu anlatan Dalgıç, “

"Kurban Bayramı'nda çok sayıdaki kurban kesimi nedeniyle hijyenin ne kadar önemli bir yer tuttuğunu bilen bir anlayışa sahibiz. Mezbahanın özel sektöre devredilmesi ile birlikte organizasyonun yenilenmesi çok iyi oldu. Çok kötü devraldığımız mezbahamız, şimdi dünya standartlarında hizmet vermekte. Kurbanlıkların kesileceği yerler belirlendi. Bu yerlerin, Belediye zabıta ekipleri ve veterinerlerimizce sağlık kontrolleri yapılıyor. Komisyonumuz, kurbanlık kesim işlemini kilo başı olarak inekte 8 TL, danada 10 TL, küçükbaş hayvanlarda 13 TL olarak belirledi" dedi.  Vatandaşların kurban kesimini, sağlıklı alanlarda yapmalarını isteyen Başkan Dalgıç, sağlıksız ve halka açık alanlarda kurbanlarını kesenlere cezai işlem uygulanacağı uyarısını yaptı.

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLSUN

"Vatandaşlarımızın kesimlerini dini vecibelere uygun olarak sağlıklı bölgelerde yapmalarını önemsiyoruz. Kaçan inekler, parklarda kesilen hayvanlar, ağaçlara asılmış etler iyi bir görüntü oluşturmuyor. Bu görüntüler, dinimiz ile de bağdaşmıyor. Bizim dinimiz, düzeni öngören bir din. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerek. Siz istediğiniz kadar, düzeni sağlayın, sağlıklı kurban kesim yeri yapın, müftülükle komisyon kurun, fiyatları belirleyin. Ama vatandaş etlerini ağaca asıyorsa bunun eğitimle bilinçsizlikle ilgisi vardır.. Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Kurallara uymayanlar için cezai yaptırım da var. Fakat, bayramın birinci günü cezai yaptırımlar hem bizim için hem vatandaşlar için hoş olmuyor. Önceki yıllarda da Tekirdağlı vatandaşların halka açık yerlerde kesim yapmadıklarını gördük. Bu bayramda kesmeyeceğini umuyoruz." dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10