Müftüden bayram mesajı: 'Dargınlar barışmalı'

Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, bayramların geçmiş nesiller ile gelecek nesiller arasında bir bağ kurulmasına vesile olduğunu belirterek, Kurban Bayramın'nda dargınların barışması gerektiÄ?

Çerkezköy 4.11.2011 21:02:00 0
Müftüden bayram mesajı:
Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin yarın başlayacak Kurban Bayramı öncesinde bayramların toplum için önemini anlattı.
'GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDAKİ BAĞ'
Emin, bayramların uluslara ait toplu sevinç, mutluluk ve ortak kutlama vesilesi olarak kabul edildiğini belirterek, “Bayramlar, geçmiş nesiller ile gelecek nesiller arasında bir bağ vesilesidir” dedi. Bayramların kardeşlik duygularanı beslediğini, düşmanlıkları ve kırgınlıkları ise yok ettiğini anlatan Emin, bayramların madden ve manen temizlenme vesilesi olduğunu ifade etti. Müftü Emin, bayramların ikram ve ihsan günleri olduğunu söyleyerek, Hz. Peygamberimiz (S.A.V.)’in “Bayram günleri yeme içme günleridir. Bu günlerde oruç tutmayın” şeklinde buyurduğunu dile getirdi.
'BAYRAMLARDA KÜSLER BARIŞMALI'
Bayramda küs olanların barıştırılması gerektiğini belirten Emin, Hz. Peygamberimiz (S.A.V.)’in ‘Müslüman’ın üç günden fazla küs durması doğru değildir’ şeklinde buyurduğunu, bu nedenle ilk selam veren kişinin sevap kazandığını ifade etti.
Bayramda yapılması gerekenlerden de bahseden Müftü Mahmut Emin, “Bayram günlerinde,
insanlar birbirlerini ziyaret ederler, dargınlar barışır, dostluklar pekişir. Bunun yanında ölüler
anılır, fakirler unutulmaz, yardımlar yapılır, çocuklar sevindirilir ve hediyeler verilir” şeklinde
konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10