Aramızdan ayrılışının 73. yılında etkinliklerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 73. yılında Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı. Törende yapılan konuşmalarda Atatürk'ün askeri d

Çerkezköy 10.11.2011 23:13:00 0
Aramızdan ayrılışının 73. yılında etkinliklerle anıldı
ATATÜRK'ÜN ÖRNEK MÜCADELESİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 73. yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde anma töreni gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Gökhan Baş törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türk milleti için verdiği mücadelenin İstiklal Harbi ve Atatürk'ün devrimleri olarak iki döneme ayrıldığını kaydetti. “Cephe savaşından sonra asıl savaş başladı” diyen Baş, Atatürk'ün yoksullukla, cahillikle yaptığı mücadelenin de en az İstiklal Harbi’nde gösterdiği üstün başarılar kadar önemli ve eşsiz olduğunun altını çizdi. Atatürk’ün oybirliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini anımsatan Baş, Ulu Önder’in rehberliğiyle gerçekleştirilen milli mücadelenin “özgürlüğüne susamış milletler” için hala örnek teşkil ettiğini ifade etti.
 
BİNBAŞI MENTE “KOMUTANI” ANLATTI
Tören kapsamında Atatürk'ün kendi sesinden Nutuk ve öğrencilerin seslendirdiği şiir dinletileri gerçekleştirildi. Dinletinin ardından Tank Kurmay Binbaşı Ahmet Mente de seçkin bir komutan olan Atatürk’ün askeri kişiliği hakkında konuşma yaptı.  Atatürk’ün çeşitli savaşlarda yapmış olduğu manevraları ve verdiği kararları sahnede kurulan sahneye yansıtılan görüntüler eşliğinde anlatan Mente ayrıca Atatürk'ün barışçı yönüne de atıfta bulundu. Atatürk’ün; “Harp zorunlu ve hayati olmalı ama milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe harp bir cinayettir” sözünü anımsatan Mente, Ulu Önder’in nazarında bu zorunlu ve hayati durumların ise bağımsızlık ve kurtuluş olduğunu kaydetti.
 
 
 
ATALARI İÇİN YAZIP ÇİZDİLER
10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Atatürk’ü Anlamak ve Yaşatmak” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de törende ödülleri verildi. Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Turgut, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Erdem Güdek ve üçüncü olan Türk Tekstil Vakfı METEM öğrencisi Handan Yiğit’e ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan verdi. İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren Gülerçin İlköğretim Okulu öğrencisi Beril Bilican, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Aleyna Koç ve Yıldızken İlköğretim Okulu öğrencisi Pelin Dondurmacıoğlu’na da ödüllerini 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler sundu. “Atatürk’ü Anlamak ve Yaşatmak” konulu resim yarışmasında dereceye giren 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Alpaslan Civcik, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Caner Er ve Sanayiciler İlköğretim Okulu öğrencisi Melis Soysal ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden aldı.
 
METEM ÖĞRENCİLERİNDEN ORATORYO
Ödül töreninden sonra Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 73. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, meclis ve il genel meclisi üyeleri, meslek odalarından temsilciler, okul müdürleri, askeri erkan, kamu kurumlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10