Çerkezköy’de bin 308 kurban derisi topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şubesi'nin vatandaşların bağışlarıyla topladığı deri sayısı, bu yılki Kurban Bayramı'nda ikiye katlanarak bin 308'e çıktı. THK Çerkezköy Şube Başka

Çerkezköy 11.11.2011 23:27:00 0
Çerkezköy’de bin 308 kurban derisi topladı
THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kurban Bayramı'nda kurum tarafından toplanan derilere ilişkin verileri açıkladı. Zümbül, kurban derilerini THK'ya bağışlayan vatandaşlara teşekkür ederek, “Çerkezköy halkı her sene katkısını en üst seviyeye çekerek THK'nin verdiği değeri perçinliyor” diye konuştu. Çerkezköy, belde belediyeleri ve köy muhtarlıklarına da araç gereç ve personel katkılarından dolayı müteşekkir olduklarını kaydeden Zümbül, “Başkanlarımız ve muhtarlarımızın desteği olmadan bu başarıyı yakalayamazdık” dedi.
 
BAĞIŞ DA, GELİR DE ARTTI
Bayramda ailelerini bırakıp göreve koşan THK personelinin çok büyük bir fedakârlık yaptığına da değinen Zümbül; “Herkes bayramı ailesiyle geçirirken çalışıyor olmamızın mükâfatını kurumumuzun bütçesine katkı yaparak alıyoruz. Bayram süresince yaşadığımız çalışma stresi ve ailelerimize zaman ayıramayışımızın sıkıntısı önümüze rakamlar geldiğinde silinip gidiyor. Geçen bayrama göre neredeyse yüzde yüze varan bağış artışından dolayı tüm personelimizi kutluyorum” dedi. Zümbül yerel basına da THK’ya göstermiş oldukları ilgiden ve halkı kurbanlık derisi bağışı konusunda yaptığı bilinçlendirici yayınlardan dolayı teşekkürlerini sundu. 2010 yılında Kurban Bayramı'nda toplanan derilerden 22 bin 554 TL gelir elde edildiğini belirten Zümbül, bu yıl bu rakamın 39 bin 434 TL'ye çıktığını ifade etti.
 
ÇERKEZKÖY’DEN 451 KOYUN, 123 SIĞIR DERİSİ
THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül’ün verdiği rakamlara göre bu yıl Kurban Bayramı’nda Çerkezköy merkezde 451 adet koyun derisi, 18 adet keçi derisi, 123 adet sığır derisi toplandı. Belde ve köylerde ise tablo şöyle oluştu;
Pınarça: 23 adet koyun derisi, 1 adet keçi derisi, 7 adet sığır derisi; Kapaklı: 133 adet koyun derisi, 10 adet keçi derisi, 12 adet sığır derisi; Karaağaç: 50 adet koyun derisi, 9 adet keçi derisi, 30 adet sığır derisi; Kızılpınar: 116 adet koyun derisi, 2 adet keçi derisi, 24 adet sığır derisi; Veliköy: 83 adet koyun derisi, 6 adet keçi derisi, 20 adet sığır derisi, Bahçeağıl: 29 adet koyun derisi, 11 adet sığır derisi; Uzunhacı: 21 adet koyun derisi, 8 adet sığır derisi; Yanıkağıl: 63 adet koyun derisi, 6 adet sığır derisi; Karlıköy: 45 adet koyun derisi, 7 adet sığır derisi.
 
KURS MÜJDESİ VERDİ
Mustafa Zümbül ayrıca önümüzdeki günlerde Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz model uçak kursu açacakları müjdesini verdi. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ile imzalanan protokol ile kurs ile ilgili hazırlıkların hızlandığını kaydeden Zümbül, tüm giderleri THK tarafından karşılanacak olan kurstan tüm vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceğini söyledi. Bu tür kursların THK ile halkın bütünleşmesine katkısı olduğunu belirten Zümbül, hedeflerinin Türk havacılığının önemini en iyi şekilde vatandaşlara aktarmak olduğunun altını çizdi. Zümbül ayrıca gelen talepler doğrultusunda bu tür kursları sorumlu oldukları tüm bölgelerde açacaklarını aktardı.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10